Randers bliver (nok) ikke røgfri: Nej til rygeforbud i parker

Se, hvad sundheds- og omsorgsudvalget i Randers Kommune i stedet bakker op om

02:28

1 af 2

Historien om, at Randers Kommune har planer om at indføre rygeforbud på kommunale arealer som for eksempel parker trak i går, mandag, overskrifter i de danske medier.

I dag, dagen derpå, afviser flere byrådsmedlemmer disse planer.

Sundheds- og omsorgudvalget holder tirsdag aften møde omkring kommunens fremtidige rygepolitik, og her har et flertal nedstemt forslaget.

Det fortæller formanden for udvalget Leif Gade (S) og medlem Louise Høeg (V).

- Vi har haft en god snak i udvalget, og vi er blevet enige om det her. Det er jeg rigtig glad ved, fortæller Leif Gade til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I stedet for et totalt rygeforbud, har medlemmerne af Sundheds- og omsorgsudvalget diskuteret muligheden for at opfordre borgerne til at lade være med at ryge i nærheden af legepladser og andre steder, hvor der færdes børn.

Byrådets beslutning

Der er ifølge Leif Gade ikke tale om et forbud, men derimod en henstilling:

- Vi har en hel klar tro på, at forældrene ikke står og ryger sammen med deres børn eller andres børn, siger han og forklarer, at der ikke vil blive mulighed for at uddele bøder, hvis borgerne ikke håndhæver reglerne.

Forslaget om rygeforbud i for eksempel parker er en del af en samlet pakke, som forvaltningen i Randers Kommune har foreslået.

Pakken indeholder en række forslag til, hvordan andelen af rygere i Randers kan bringes ned til fem procent i 2025.

Det er nu op til byrådet i Randers at tage endelig stilling til, hvorvidt forslaget omkring rygeforbud i parker og lignende skal vedtages eller ej. Social- og omsorgsudvalgets beslutning er kun vejledende.

Du kan se alle forvaltningens forslag ved at klikke her.

Øverst i artiklen er der video-interview med Leif Gade og Louise Høeg om udvalgets beslutning.

Venstre vil gøre Randers røgfri - ingen smøger i parkerne