R: Brud svarer til kriminalitet

Radikale Venstres Mogens Nyholm reagerer på rygter om politisk opgør i Randers

01:40

1 af 2

Er Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti på vej til at indgå en ny konstitueringsaftale i Randers?

Det rygte blev der i sidste uge pustet liv i efter, at blandt andet TV 2 | ØSTJYLLAND erfarede, at partierne angiveligt er i færd med nye forhandlinger i forsøget på at bryde den brede aftale, som kom i stand på valgnatten efter kommunalvalget i 2013.

Se også: Politisk opgør under opsejling

Hvis rygterne om et aftalebrud taler sandt kan det skade Randers Kommunes omdømme, mener byrådsmedlem for Radikale Venstre, Mogens Nyholm. Han peger på, at det er vigtigt at signalere, at der er plads til forskellige synspunkter:

- Jeg er opdraget sådan, at en aftale er en aftale, og en aftale skal holdes. At bryde en aftale svarer for mig til kriminalitet i kategorien bedrageri. Det kan jeg ikke leve med.

Han fortsætter:

- Den her konstitueringssnak handler også om, hvilke værdier vi vil være kendt for. Vil vi være kendt for, at Randers er en kommune, hvor der bliver holdt aftaler eller være kendt for at være et sted, hvor man bryder aftaler på må og få, siger Mogens Nyholm.

En ny konstitueringsaftale vil betyde, at de mindre partier som Beboerlisten, Velfærdslisten, Det Konservative Folkeparti og SF miste deres indflydelse i form af vigtige udvalgsposter for eksempelvis Børn- og skoleudvalget.

Se også: V og DF: Opgør bare rygter

Fælles for de fire partier er, at de for eksempel alle har stillet sig kritiske over for det indgåede skoleforlig, som har været livligt til debat i efteråret sidste år.

Hverken Venstre, Socialdemokraterne eller Dansk Folkeparti har ville kommentere rygterne om en ny konstituering.

Her kan du se, hvilke udvalgsformænd, der risikerer at miste deres post, hvis en ny konstitueringsaftale bliver indgået:

- Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten), formand for Socialudvalget og ikke-arbejdsmarkedsparate borgere

- Bjarne Overmark (Beboerlisten), formand for Børne- og skoleudvalget

- Daniel Madié (Konservative), formand for Erhvervs- og landdistriktsudvalget

- Mogens Nyholm (Radikale Venstre), formand for Kultur- og fritidsudvalget