Pytlicks piger taber i Randers

Håndboldkvinderne tabte med 27-31 til Kroatien

Det danske kvindelandshold i håndbold forpassede muligheden for at blive seedet i øverste lag ved EM i december, da holdet tabte 27-31 til Kroatien i Randers efter en forfærdelig første halvleg.

Nederlaget betyder, at Danmark ikke kan slutte på førstepladsen i puljen, og dermed havner Jan Pytlicks mandskab nede i tredje seedningslag, hvis det lykkes at slutte foran Slovakiet og ende på den andenplads, der udløser en plads i EM-slutrunden i Holland.

Kravet inden kampen var en sejr på tre mål, men den mulighed var allerede forpasset ved pausen, hvor stillingen var 20-12 til Kroatien.

Det danske forsvar kunne slet ikke holde fast i de første 30 minutter, hvor det lykkedes kroaterne at lave næsten lige så mange mål, som de gjorde i hele kampen i onsdagens første møde mellem de to hold, der endte 21-19 til Kroatien.

Målmændene fik slet ikke fat, og der manglede koordination i forhold til både at få bremset langskytten Andrea Penezic og den besværlige stregspiller Katarina Jezic.

Da det danske angrebsspil samtidig var lige så hakkende som forleden, trak gæsterne ubesværet fra.

Et par energimål af Trine Troelsen fik troen tilbage på det danske hold i begyndelsen af anden halvleg, hvor afstanden blev reduceret til fire mål på meget kort tid.

Der blev dog begået mange tekniske fejl, og derfor blev hullet aldrig lukket.

Resultatet betyder, at Danmark efter fire kampe kun har fire point. Dermed er EM-kvalifikationen stadig ikke matematisk sikker.

Men takket være en 36-24-sejr i det første opgør mod Slovakiet burde det dog være en formssag at undgå det tolvmålsnederlag i returkampen, der kunne sende Danmark helt ud i EM-mørket.