Psykisk sårbare mangler familier

Ordning med netværksfamilier skal udbygges

Lige nu står fem psykisk sårbare mennesker på venteliste til at få hjælp fra frivillige familier i Randers Kommune.

Kommunen har siden august 2014 tilbudt mennesker med psykiske vanskeligheder at få en netværksfamilie, og ordningen er så populær at kommunen nu leder efter endnu flere frivillige, der ønsker at hjælpe en psykisk sårbar.

Både par og enlige kan være frivillig netværksfamilie, der betyder, at man i nogle timer om måneden får besøg af en psykisk sårbar.

Det første match mellem en familie og en psykisk sårbar skabte Randers Kommune i august 2014. Siden da har 3 mennesker med psykiske vanskeligheder fået en netværksfamilie, og familierne gør en positiv forskel for de psykisk sårbare, der typisk er plaget af ensomhed.

En af familierne består af Mette Krause og hendes ældste datter, Karoline. I november tog de beslutningen om at blive netværksfamilie for en psykisk sårbar, og de får nu besøg et par timer hver 14. dag.

Indtil videre har de under besøgene mest siddet og snakket indendørs, men Mette Krause regner med, at de også kommer til at gå ture, når vejret er til det. Og ellers vil tiden vise, hvordan det udvikler sig.

- Det kræver at man har overskud og lyst til det. Og så handler det om, at man melder ud, hvad man kan byde ind med som familie. Der bliver gjort meget for at finde gode match mellem den psykisk sårbare og familien sådan, at vi fx har nogle af de samme interesser. Jeg overvejede, om opgaven ville være for stor og kræve alt for meget af os. Men det har vist sig slet ikke at være tilfældet. Det har været rigtigt positivt, siger Mette Krause i en pressemeddelselse.

Netværksfamlieprojektet er oprettet af Randers Kommune i samarbejde med blandt andet Region Midtjylland. Det er et supplement til de andre psykiatriske tilbud, som Randers Kommune tilbyder.

Kommunen holder informationsmøde om ordningen tirsdag den 10. marts kl. 19 på Cafe Gaia Payaja på Gaya Museum i Randers.

20201026164010681_1000.jpg

Overlæge forbereder sig på flere smittede: - Formentlig mindre mandefald denne gang

20210114-034943-4-1920x1920we

30-årig narkohandler afsløret på Snapchat

Mammografi model 254-17 _1489

Færre undersøgt for brystkræft: - Tag til screening, lyder opfordringen

Vaccine

Vaccinationscentre i stress-test: 9200 midtjyder skal vaccineres i dag

Malou Kjeldsen Frisør Malou Hornslet

Dyreparker åbner ikke, selvom de må: Frisør undrer sig over genåbningsplan

piraten djurs sommerland

Disse østjyske kulturinstitutioner må åbne – men gør det ikke