Post Danmark Rundt til Randers

Det store felt af ryttere spurter gennem Randers kl. cirka 17. Flere gader spærres af for trafik.

2. etape af cykelløbet Post Danmark Rundt slutter i Randers i dag, torsdag. Finalen køres på en rundstrukning i det centrale Randers, og det får mærkbare virkninger for trafikken.

Klokken cirka 17 ventes vinderen i mål på Parkboulevarden. Men inden da har feltet kørt en rundstrækning i området.

Når feltet rammer Randers by skal der køres 3 omgange á 3,4 km på følgende rundstrækning:

Parkboulevarden, t.v. ad Hobrovej, t.v. ad Vester Vold, t.v. ad Vestergade, t.h. ad Sjællandsgade, t.h. ad Vester Boulevard, t.h. ad Parkboulevarden med opløb efter 150 meter på Parkboulevarden. Det skriver Randers Kommunes hjemmeside.

Det danske etapeløb, der i år køres for 20. gang har tidligere haft etapeafslutning i Randers og er nu tilbage med et opløb på en strækning, der har en let stigning op af Vester Boulevard og til højre af Parkboulevarden, hvor målstregen er cirka 150 meter oppe af bakken ved Vestparken.

Der er tale om et felt på 120 ryttere fordelt på 15 hold, hvoraf de fire tilhører den absolutte elite, nemlig ud over Saxo Bank, Team HTC Columbia, Team Radioschack og Team Garmin-Transitions.

Løbsarrangørerne betegner selv løbet som sandsynligvis det hårdeste Danmark Rundt nogensinde. Anden etape fra Vildbjerg i Vestjylland til Randers byder på flere gode stigninger, bl.a. tæt på Randers i skoven ved Ålum og "Tour de France-bakken" ved Vester Velling.

De to seneste år er det Jacob Fuglsang, der har stået øverst på sejrsskamlen ved afslutningen af Danmark Rundt. Saxo Bank-rytteren, der i årets Tour De France agerede en meget vigtig hjælperytter for Andy Schleck, har således muligheden for i år at score et vaskeægte hattrick.