Populær pantstation lukker – skynd dig at få afleveret din pant

Pantstationen i Randers lukker den 14. august, og Dansk Retursystem opfordrer folk til at få afleveret deres sække med pant.

Så snart den er i drift, valfarter pantende randrusianere til. Og det i en sådan grad at den ofte lukker igen fyldt efter få timer.

Men nu lukker pantstationen ved genbrugspladsen på Ørneborgvej i det sydlige Randers.

Årsag? Der skal gøres plads til den nye havnevej ned til Klimabroen ved havnen.

- Vi arbejder på at finde et andet sted i nærheden af genbrugspladsen til en ny pantstation. Men vi kan ikke sige noget om præcist, hvor det bliver, og hvornår den er klar, siger kommunikationsrådgiver hos Affald og Genbrug i Randers Kommune Klaus Kohberg til TV2 ØSTJYLLAND.

Ofte ude af drift

Det er Dansk Retursystem, der driver pantstationerne, og herfra lyder opfordringen, at brugerne skal få afleveret deres pantsække inden lukningen 14. august.

For de nye stationer, der ventes opført flere steder, tager ikke imod sækkene.

quote De nye pantstationer skulle efter sigende være smartere og kunne rumme flere flasker og dåser.

Klaus Kohberg, kommunikationsrådgiver, Affald og Genbrug, Randers Kommune

Pantstationen har ellers gennem lang tid været meget populær, og den er ofte ude af drift, fordi den simpelthen er fyldt.

Det har TV2 ØSTJYLLAND tidligere fortalt om.

- De nye pantstationer skulle efter sigende være smartere og kunne rumme flere flasker og dåser. Så de skulle ikke blive fyldt lige så hurtigt, siger Klaus Kohberg.

Der er tit rift om pantstationen i Randers. Nu lukker den.
Der er tit rift om pantstationen i Randers. Nu lukker den. Foto: Dansk Retursystem

'Drukner i egen succes'

Efter flere henvendelser fra utilfredse brugere og dårlige anmeldelser på Trustpilot erkendte Dansk Retursystem da også udfordringerne sidste år.

- Vores pantstationer er ved at drukne i deres egen succes, sagde kommunikations- og marketingchef hos Dansk Retursystem, Anne-Mette Bundgaard, i juli 2021 til TV2 ØSTJYLLAND.

Generelt oplevede de en stor stigning i mængden af pant under corona, og det har udfordret pantstationerne - især i Jylland.

- Vores pantstationer er voldsomt udfordret. Mængderne i Jylland på pantstationerne er steget med 100 procent, sagde Anne-Mette Bundgaard.