Politisk slagsmål i Randers

Dansk Folkeparti vil stille et mistillidsvotum til Bjarne Overmark

02:21

1 af 2

Stormen mod Bjarne Overmark fra Beboerlisten, der er formand for børn- og skoleudvalget i Randers Kommune, tager til. Torsdag forlangte Dansk Folkeparti, at han træder tilbage, fordi de mener, han med sin tone nedgør byen og byrådet. Nu melder Socialdemokraterne og Venstre sig også med kritik, men i første omgang vil de dog give Overmark en sidste chance.

- Jeg synes ærligt, at Bjarne Overmark er langt over stregen, når han kalder byrådskollegaer for svagpissere og beskylder os for at lyve og være uærlige mennesker, siger Morten Grosbøl (DF), der er medlem af børn- og ungeudvalget i Randers Kommune.

Derfor vil Dansk Folkeparti på næste møde stille et mistillidsvotum til Bjarne Overmark.

- Jeg har siddet i byrådet i 20 år godt og vel, og jeg har aldrig været udsat for noget lignende, siger Bjarne Overmark.

Det drejer sig om den meget omdiskuterede sag om skolelukninger i Randers. Her er Bjarne Overmark kommet med udtalelser om kollegaerne i byrådet, som flere mener, er over stregen.

- Jeg gider ikke blive kaldt for en løgner og en svagpisser. Det har jeg ikke lyst til, siger Morten Grosbøl, der mener, at Bjarne Overmark må tage konsekvensen.

Se: Nemt at udskifte udvalgsformænd

- Jo, det har han da lov til, men så må han også tage konsekvenserne. Og konsekvensen er, at vi ikke mener, at han er i stand til at repræsentere os på en værdig vis, siger Morten Grosbøl.

Socialdemokraterne og Venstre mener, at nogle af udtalelserne er langt over stregen, men de er ikke klar til at stemme for et mistillidsvotum lige nu. Derfor har de lavet et ændringsforslag, hvor de nøjes med at udtrykke bekymring - og dermed giver de formanden en ekstra chance.

- Med det sender vi et klart signal om, at han skal gå mere konstruktivt til værks i forhold til hans opgave, siger Christina Kjærsgaard (V), der er medlem af børn- og skoleudvalget i Randers Kommune.

Men Bjarne Overmark tror ikke, at han i fremtiden vil komme til at moderere sine udtalelser:

- Det tror jeg ikke. Nu har jeg siddet i byrådet i 20 år, og jeg har prøvet lidt af hvert. Der er mange, som har forsøgt at rette på mig i de 20 år - min mor gav op for længe siden - og dem, der nu er fortsat, er ikke kommet meget længere med det, siger Bjarne Overmark.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen. I indslaget kan du blandt andet høre, hvad Mikael Mouritsen (S) siger om sagen.