Politiker chokeret og rasende efter skulptur-tyveri

Næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget i Randers, Ellen Petersen (S), er forarget efter tyveriet af stor bronzeskulptur

Tirsdag mistede Jennumparken i det nordlige Randers en af sine vartegn – bronzeskulpturen 'Pigen, der gør morgentoilette'. Det skaber vrede og afmagt hos en af de lokale politikere.

Ellen Petersen (S) er næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget, og hun blev rasende, da nyheden om tyveriet kom frem.

- Den betyder noget for folk i området, som ser den hver eneste dag. Jeg tror, at alle nyder skulpturen. Det er forfærdeligt, at sådan en smuk figur bare forsvinder, siger Ellen Petersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun undrer sig over, hvordan det kan lade sig gøre ubemærket at stjæle en skulptur, som den i dette tilfælde på cirka to meter og mange kilo tung.  

- Man tager den jo ikke bare med i lommen. Det har været rimelig organiseret, vil jeg mene. Jeg tror, at den skal smeltes om. Det er forbrydere, kriminelle der har taget vores kunst, lyder det fra politikeren.

quote Kunstnerisk har den nok en omsætningsværdi på cirka 100.000 kroner, men den har også en høj skrotværdi, og det er nok det, der er problemet.

Erik Mouritsen, kulturdirektør

Den høje skulptur er skabt af Hans Bayens og doneret tilbage i 1976 af 'Dansk Arkitekt og Ingeniør Kontor af 1945'. Indtil tirsdag stod den på hjørnet af Gl. Jennumvej og Husarvej i Randers.

- Kunstnerisk har den nok en omsætningsværdi på cirka 100.000 kroner, men den har også en høj skrotværdi, og det er nok det, der er problemet, har kulturdirektør i Randers Kommune, Erik Mouritsen, tidligere sagt til TV2 ØSTJYLLAND om tyveriet.

Se video fra det eneste, der nu er tilbage af skulpturen - fødderne - her. 

Hverken han eller politiet gør sig de store forhåbninger om at få 'Pigen, der gør morgentoilette' tilbage.

Østjyllands Politi fortæller torsdag til TV2 ØSTJYLLAND, at man har modtaget en anmeldelse om tyveriet, men at der ikke er mange spor at gå efter i sagen.

Du kan se hele interviewet med Ellen Petersen øverst på siden.  

Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

Øl

Hjemme-ølbrygning er blevet en populær hobby under Corona: - Det er fuldstændig eksploderet

IMG_1327

Skoleleder efter lokal nedlukning: - Det er synd for børnene

Street food randers

Østjyske street food-markeder åbner ikke

20210128-112855-A-1920x1280we

Test dig selv: Kan du klare journalisternes optagelsesprøve?

Unknown-1

Floorball-spillere kan endelig komme tilbage i hallen: Asfalten ødelægger vores udstyr

Dagens mest læste