Politiet skulle til at efterlyse femårig. Så dukkede han alene op i Randers Regnskov

Familien til en femårig dreng fik sig søndag en ordentlig forskrækkelse. Heldigvis endte episoden lykkeligt

Drengen nåede - formentlig til sin egen store skuffelse - ikke længere end til informationen i Randers Regnskov, hvorfra han skulle vise billet for at komme ind. Foto: Annelene Petersen - Ritzau Scanpix

Søndag fik en femårig dreng sat både sine forældre og sin familie på arbejde. Han forsvandt fra en legeplads i nærheden af sine forældres hjem i Randers NØ. 

Familie og venner ledte selv efter drengen i nogle timer, før drengens mor kontaktede politiet. 

Vi oplever jævnligt, at der går et mindre barn rundt uden sine forældre. Normalt er de dog blevet væk fra forældre, som også er i regnskoven.

Asser Øllgaard, biolog og formidlingsleder i Randers Regnskov

Østjyllands Politi sendte betjente ud for at lede i lokalområdet og da eftersøgningen havde stået på i en time uden resultat, besluttede politiet at søge hjælp hos offentligheden: 

- Man var tæt på at sende billeder af drengen ud i pressen og tweete om ham, da der kom et opkald fra Randers Regnskov, fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi Peter Tholstrup til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Fra middelalderby til mini-Manhattan: Før var der tolv højhuse, nu er der snart 50

Gået alene i regnskoven

Opkaldet var fra en medarbejder i Randers Regnskov, som stod med en dreng, der var gået en tur alene i regnskoven.

- Det var en af vores vakse informationsarbejdere, der var kvik og ringede til politiet, da man blev opmærksom på, at drengen var der alene, fortæller Asser Øllgaard, der er biolog og formidlingsleder i Randers Regnskov. 

- Han havde tilsyneladende taget sit løbehjul for at gå en tur i Randers Regnskov og fik så rundt i forområdet, hvor vi har billetter, iskiosk og butik. 

Randers Regnskov har flere gange tidligere oplevet børn, der bliver væk fra deres mor og far, men aldrig før på denne måde:

Læs også Parasit i badesø angriber barn: Nu advarer kommunen

- Vi oplever jævnligt, at der går et mindre barn rundt uden sine forældre, fortæller Asser Øllgaard, der er biolog og formidlingsleder i Randers Regnskov og tilføjer:

- Normalt er de dog blevet væk fra forældre, som også er i regnskoven.

Årstid for forsvindinger

Selv om det formentlig ikke tidligere er sket, at forsvundne bør, bliver fundet i Randers Regnskov, så er det langt fra første gang, at politiet rykker ud for at finde børn, der er kommet lidt for langt væk hjemmefra alene.

Læs også Familie fra Silkeborg flytter til ø med kun 200 indbyggere

- Det sker typisk her i sommerhalvåret. Når vejret er godt, og der er mange aktiviteter udendørs, så sker det oftere, at børn tager på en tur på egen hånd, siger vagtchef ved Østjyllands Politi Peter Tholstrup.

- Heldigvis er det jo meget sjældent, at det ikke ender lykkeligt, og barnet kommer hjem i god behold.