Pludselig ringede Simon Kvamm - nu skal Marcus med på turné

Når bandet Hugorm tager på efterårsturné, bliver det med en lidt anderledes opvarmning.

I mandags ringede Marcus Mossalski Nielsens telefon.

Det var Simon Kvamm fra bandet Hugorm i den anden ende. Han ville høre, om Marcus Mossalski Nielsen ville med dem på turné.

- Jeg var overrasket. Men det er mega fedt, at de vil være med til at sprede budskabet, siger randrusianske Marcus Mossalski Nielsen.

Stod frem med sin historie

For tre år siden stod han frem på TV2 ØSTJYLLAND og fortalte sin historie om, hvordan han som ung teenager blev fanget af pengespil.

Som 15-årig begyndte han at satse penge på tennis- og fodboldkampe via nettet. En jagt på spænding og hurtige penge, der førte ham ud i gæld og spilleafhængighed.

- Jeg tænkte, at der måtte være flere som mig derude, siger han.

Marcus Mossalski Nielsen har mange gange de seneste tre år blandet sig i den offentlige debat, når det gælder ludomani og spilreklamer.
Marcus Mossalski Nielsen har mange gange de seneste tre år blandet sig i den offentlige debat, når det gælder ludomani og spilreklamer.

Har taget kampen op

Marcus Mossalski Nielsen er nu spilfri ludoman, og så har han nærmest viet sit liv til kampen mod ludomani.

Siden 2019 er der sket meget både med ham selv, men også i forhold til opmærksomheden på ludomani.

Marcus Mossalski Nielsen er blevet offentlig kendt for sin kamp mod blandt andet spilreklamer og for, at der skal gøres mere for at bekæmpe stigningen af spilafhængige danskere.

Og så bliver han flittigt brugt af diverse medier til at kommentere på problemstillingerne og politikernes ageren.

Ikke for mørkt og dystert

Nu stiller Hugorm så også deres scener til rådighed, når bandet senere på måneden begynder sin turné med knap 20 koncerter rundt i landet.

- Det er normalt ikke lige det, man forbinder med en koncert, siger Marcus Mossalski Nielsen.

Hugorm, der har silkeborgensiske Simon Kvamm i front, optrådte på Smukfest i Skanderborg tidligere på året.
Hugorm, der har silkeborgensiske Simon Kvamm i front, optrådte på Smukfest i Skanderborg tidligere på året. Foto: Helle Arensbak - Ritzau Scanpix

Han fortæller, at Simon Kvamm synes, hans budskab er sympatisk, hvorfor han får 5-10 minutter med publikum inden hver koncert.

- Jeg bestemmer selv, hvad jeg vil sige og gøre, men jeg skal nok passe på med ikke at tage folk til fange, siger Marcus Mossalski Nielsen.

quote Jeg var overrasket, men det er mega fedt, at de vil være med til at sprede budskabet

Marcus Mossalski Nielsen

Men hvordan undgår han så at blive en lyseslukker, der lige inden en stor koncert dræber den gode stemning?

- Jeg skal finde spændende og interessante indgange og vinkler samt måske beretninger fra min egen historie om hvor galt, det kan gå. Men det må ikke blive for dystert og mørkt, siger Marcus Mossalski Nielsen.

Kampen fortsætter

Han er langt fra i mål med sin personlige kamp. Men der er sket meget i forhold til opmærksomheden på ludomani, siden han for første stod frem og fortalte sin personlige fortælling om løgne, bedrag, spilafhængighed og en stor gæld.

- For tre år siden var der ingen partier, der ville forbyde spilreklamer, og der var nærmest ingen opmærksomhed på emnet. Men nu har flere af de politiske partier meldt sig ind i kampen. Jeg har også selv snakket med flere af dem, og jeg har været til møde med blandt andre skattemisteren, siger Marcus Mossalski Nielsen.

Efter sommerferien gik der også politiske forhandlingerne i gang i forhold til blandt andet at kigge på spilreklamerne. Forhandlinger, der nu er sat på pause på grund af folketingsvalget den 1. november.

- Der er mange vigtige emner i valgkampen, men jeg håber, at det her også kommer til at fylde. Og så håber jeg, uanset hvem der bliver skatteminister, at man vil tage forhandlingerne og emnet op igen på Christiansborg.