Pludselig lå underboen i hendes seng: Rikke er stadig rystet

Over halvandet år efter, at Rikke Skjerk Thomsen blev udsat for stalking af sin underbo, går hun til psykolog og er stadig meget påvirket

Prøv at forestille dig en fremmed mand, der pludselig ligger i din seng og holder om dig. Det vil være et ubegribeligt mareridt for de fleste, men det var netop, hvad der skete for 23-årige Rikke Skjerk Thomsen fra Randers den 24. maj 2014.

- Selvfølgelig tror jeg, at det er min kæreste, og der går da også lidt, inden jeg opdager, at det er min underbo. Jeg springer op, råber og skriger af ham og vil vide, hvad han har gang i, fortæller Rikke Skjerk Thomsen om den skæbnesvangre morgen, til tv2oj.dk.

I dag er hun stadig ramt af episoden og den efterfølgende lange periode, hvor underboen stalkede og chikanerede hende og kæresten.

- Det var et sandt mareridt helt frem til marts 15, hvor vi valgte at flytte væk. Han ringede på hele tiden, stak sin nøgle ind i vores lås og forsøgte at tage i håndtaget for at se, om der var åbent, siger Rikke Skjerk Thomsen.

Udviklede sig til stalking

I første omgang begyndte det hele som mindre chikane, men udviklede sig altså til grov stalking.

- Chikanen stod allerede på før den morgen i maj, hvor han pludselig lå i min seng. Han kom op til os hele tiden og søgte kontakt uden rigtig at ville noget. Det skulle vise sig at være normal adfærd for ham, forklarer den 23-årige randrusianer.

At han havde en hel anden opfattelse af, hvad der er normalt, kom også til udtryk den majmorgen i 2014.

- Da jeg spurgte ham om, hvad han lavede i min seng, svarede han, at han bare ville hygge. Da råbte jeg så, at han skulle skride ud af min lejlighed, og det foregik stille og roligt uden vold eller noget som helst, fortæller Rikke Skjerk Thomsen.

Vil gerne have afsluttet sagen

Manden så det åbenbart ikke som synderlig unormal adfærd at lægge sig i en anden persons seng, og de omkring otte måneder efter, hvor han stalkede Rikke Skjerk Thomsen, bekræfter den teori.

Nu forsøger den 23-årige kvinde at komme tilbage til en hverdag igen, men en ikke-afsluttet retssag gør det svært.

- Han er kendt skyldig i blufærdighedskrænkelse og ulovlig indtrængen, men fordi han ikke har fået sig taget sammen til at møde op til mentalundersøgelsen, er strafmålingen ikke foretaget endnu. Det gør det sværere at komme videre, siger Rikke Skjerk Thomsen.

Hun lider da også stadig meget under stalkingen. Den har blandt andet ført med sig, at Rikke Skjerk Thomsen nu er diagnosticeret med posttraumatisk stresslidelse.

Stod frem for at bryde tabu

- Det er en hård proces at komme igennem, og det havde store konsekvenser for min hverdag. I en lang periode efter kunne jeg ikke have, at min kæreste rørte ved mig, og jeg har stadig svært ved at have mænd tæt på mig, fortæller Rikke Skjerk Thomsen.

Alligevel valgte hun at stå frem og fortælle sin historie til først avisen Metroxpress og sidenhen flere andre medier.

- Jeg gjorde det for at fortælle om problemet og gøre op med det tabu, som jeg lidt synes stalking er. Efterfølgende har jeg også fået mange positive tilkendegivelser på, at jeg stillede mig frem, siger hun.

Omkring tidspunktet for episoden gik hun på vuc, men måtte droppe ud på grund af hændelsen. Efterfølgende har Rikke Skjerk Thomsen også måtte opgive uddannelser som serviceassistent og bygningsmaler. Nu har hun gennemført grundforløbet på detailhandelsuddannelsen og søger elevplads.

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn