Plejefamilier i protest: Dropper dialog med kommunen

I Randers Kommune er plejefamilier frustrerede over den behandling, de får i forbindelse med de varslede nedskæringer i vederlag

01:49

Der er lagt op til store lønnedgange for plejefamilierne i Randers Kommune, men de berørte familier føler sig ikke hørt i processen, og de føler, at kommunen træffer beslutninger på et tyndt grundlag.

Derfor har de nu nærmest helt droppet dialogen.

Familierne mener ikke, at kommunen har afholdt de nødvendige opfølgninger ude blandt dem, så grundlaget for at fastsætte nedskæringerne er på plads.

Læs også Fuhr går til ombudsmanden i sag om plejefamiliers lønnedgang

- Hvis kommunen ikke møder op med personer ude i plejefamilierne i to, tre, fem, syv år, så har de intet kendskab til, hvordan det går børnene – om det går op eller ned, siger Palle Bertelsen fra styregruppen for Plejefamilier i Randers til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Derfor mener han og de andre plejefamilier ikke, at Randers Kommune har den nødvendige viden for at reducere i lønnen. Af samme grund valgte de i torsdags at aflyse et planlagt møde med kommunen. 

Palle Bertelsen mener ikke, at Randers Kommune har afholdt de nødvendige opfølgninger med plejefamilierne.

- Selvom vi laver aftaler med dem, overholder de ikke det, vi bliver enige om, siger han.

Fra politisk side afviser man, at der ikke bliver lyttet.

- Der er faktisk ganske mange, der har været inde i et forløb og i dialog med forvaltningen, hvor der er sket ændringer i forhold til den første indstilling, siger formand for Børn- og Skoleudvalget, Anders Buhl-Christensen (V), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Sommerfest for plejebørn i Ree Park

Hele baggrunden for, at der nu bliver kigget nærmere på plejefamiliernes lønninger i kommunen er, at de ikke som planlagt er blevet revideret hvert halve år.

- Derfor er nogle familier aflønnet væsentlig højere, end de er berettiget til, forklarer Anders Buhl-Christensen.

Du kan se hele indslaget med de frustrerede plejefamilier øverst i artiklen.