Plastaffald hober sig op: - Det er helt horribelt

Fem år gammelt plastaffald hober sig op i Randers Kommune, fordi det ikke kan renses. Det vækker forargelse på genbrugspladsen søndag

Kun én virksomhed i Danmark kan rense plast, der har været brugt til fødevarer. Den ligger i Langå. Her hober plastikaffald sig op.

I Randers Kommune har man plastaffald stående, som er fem år gammelt. Affald som venter på at blive renset, før det kan genanvendes.

- Jeg gætter på, at vi har omkring 700 ton i alt, siger Jørgen Niemann, der er sektionsleder ved Randers Kommune. 

I øjeblikket står otte kommuner i kø for at få renset deres plastaffald hos Dansk Affaldsminimering i Langå. Ordrebogen er fyldt, og plastaffaldet hober sig også op her. 

Derfor bliver noget af det brændt af.  

- Det har den konsekvens, at vi ødelægger miljøet. Vi producerer alt for meget CO2, siger Christian Bille, der er driftsleder hos Dansk Affaldsminimering.

VIDEO: På genbrugspladsen i Randers er man trist over at høre, at noget plastaffald ender på forbrændingen.

Triste miner på genbrugspladsen

At genbrugsplasten ender på forbrændingen, vækker triste miner hos de borgere, der søndag var på genbrugspladsen i Randers for at aflevere affald.

- Det er en skam at se, at gode ressourcer, vi kunne udnytte meget bedre, bare bliver lagt til side. Selvfølgelig koster det penge at komme i gang. Men i sidste ende er det jo vores egen natur, siger Casper Theisel, der var på genbrugspladsen for at aflevere affald.

VIDEO: Næstformand i teknik- og miljøudvalget Iben Sønderup (S) vil gerne bede om at få en status til næste byrådsmøde.

- Det er helt horribelt, når man bruger så meget tid på at lave kampagner og oplysninger om at sortere sit affald, og så bliver det ikke arbejdet videre med. Det er grotesk, og det giver ingen mening, siger Susanne Drost.

Næstformand i miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune Iben Sønderup (S) er nervøs for, at nogle synes, det bliver meningsløst at sortere affald.

quote Det er en skam at se, at gode ressourcer, vi kunne udnytte meget bedre, bare bliver lagt til side.

Casper Theisel, bruger af genbrugsplads

- Det er rigtig vigtigt, at vi sorterer vores affald. Vi har jo en fantastisk sorteringsanlæg her i kommunen, som netop gør, at vi kan genanvende noget af det, og at vi kan sælge alle aluminiumsdåserne. Dem kan vi presse sammen og sælge, og så kan genanvendes til at lave nye dåser af, siger Iben Sønderup til TV2 ØSTJYLLAND, og fortsætter:

- Det er da noget, vi vil tage op efter sommerferien i miljø- og teknikudvalget. Der vil vi da bede om at få en status på det her, og spørge ind til, hvad kan vi gøre for at fremme håndteringen af plastaffald.

20210413161112343_1000

Aarhusiansk ejer forsvarer Nemlig.com - men ser med stor alvor på kritik

IMG_9700

Se omdiskuteret historisk bygning blive revet ned

image001

To østjyder bryder igennem den bæredygtige iværksættermur

090321 kvæg sulter 19 (1)

Østjyllands Politi sigter Naturstyrelsen for brud på dyrevelfærdsloven

SAS fly

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner

Leif Jensen

Fusion på standby efter svindelsag: - Jeg ved ikke, hvor det ender