Plantebaseret drik kan erstatte mælken i dit køleskab meget snart

Endnu en plantebaseret erstatning for animalske mad- og drikkevarer rammer supermarkederne, og denne gang er det mælkekartonerne, der får et alternativ.

Plantebaseret oksefars og kylling har efterhånden fået godt fat i kølediskene landet over, og nu står Randers-virksomheden Naturli Foods klar med et nyt, plantebaseret mælkeprodukt, som fra på mandag kan købes i 1800 supermarkeder landet over.

- Det er plantedrikke, som er lavet på økologisk mandel, og så har vi også en økologisk havrevariant. Begge varianter er tilsat samme mængde kalcium, som man finder i komælk, så den del af sagen er fuldstændig i orden, siger Henrik Lund, der er direktør for Naturli’ Foods, til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Der er ikke meget forskel på det her og mælk. Der kommer en lille smule eftersmag, men det er ikke ret meget.

Hans Hansen efter at have smagt plantedrikkene for første gang

Produktet er bedre for miljøet end komælk, men ellers ligner det mælk, smager som mælk, står ved mælken og koster næsten det samme. Alligevel kalder de det ikke for mælk.

Man kan få to smagsvarianter af plantedrikkene: En med havre og en med mandel.
Man kan få to smagsvarianter af plantedrikkene: En med havre og en med mandel.

- Det er alternativer til mælk. Vi tror på hos Naturli’, at rigtig mange danskere har et ønske om faktisk at spise både mindre kød, men faktisk også at skære lidt ned på deres komælksforbrug, siger Henrik Lund.

Positiv modtagelse

Lørdag var virksomheden på charmeoffensiv i Bilka i Tilst, og de delte derfor ud af deres to smagsvarianter baseret på henholdsvis havre og mandel.

- Der er ikke meget forskel på det her og mælk. Der kommer en lille smule eftersmag, men det er ikke ret meget. Jo jo, det er godt nok, siger Hans Hansen efter at have smagt havrevarianten.

Hans Hansen fik en smagsprøve, og selvom han ikke er sikker på, at han vil droppe komælken, var han positivt overrasket over smagen.
Hans Hansen fik en smagsprøve, og selvom han ikke er sikker på, at han vil droppe komælken, var han positivt overrasket over smagen.

Plantedrikkene kan angiveligt bruges præcis ligesom almindelig mælk. Det betyder, at man udover at kunne drikke et glas også kan bruge det på havregrynene, i kaffen, til madlavning, bagning og meget andet.

- Hvis man er vant til at drikke rigtig meget komælk, så vil man få en god oplevelse her, fordi de smagsmæssigt minder meget om koens, siger Henrik Lund.

Nogle var mindre tilbageholdende end andre, da de fik tilbudt en smagsprøve.
Nogle var mindre tilbageholdende end andre, da de fik tilbudt en smagsprøve.

Og østjyderne lader til at være enige i, at produktet smager af mælk, selvom de fleste oplever en mild eftersmag.

quote Vi har fået analyseret dem i forhold til klimatryk op imod komælk, og klimatrykket på de her produkter er fire-fem gange mindre end komælk.

Henrik Lund, Direktør, Naturli’ Foods

- Hvis jeg får lyst til et glas mælk, og der var det her i stedet for, så kunne jeg sagtens forestille mig, jeg ville tage dem her. Især hvis man ved, der er en økologisk fordel ved det. Men jeg tror ikke, det kunne erstatte mælken i kaffen, siger Peter Rodler, også fik en smagsprøve.

Der er pantmærker på emballagen til plantedrikke, så man kan aflevere dem i flaskeautomaten, og produkterne

- Vi har fået analyseret dem i forhold til klimatryk op imod komælk, og klimatrykket på de her produkter er fire-fem gange mindre end komælk, siger direktør for Naturli’ Foods Henrik Lund til TV2 ØSTJYLLAND.

010321 Corona-dødsfald vtr 19.30.00_00_55_04.Still002

play Annettes mand og mor døde med COVID-19: Vil have datter med diabetes vaccineret nu

værtshus Vores Sted Nørregade Aarhus

For fem måneder siden var smitten som i dag, men alt var åbent - tog vi fejl dengang eller gør vi det i dag?

IMG_2375

Ingen smitte i seks uger – alligevel må elever ikke komme i skole

politi politibil politiet 112 udrykning

Parkeringsvagt hjalp folk ud af brændende bygning: Beboere sigtet for uforsigtighed

Gudenå Renseanlæg

Politikere i kovending til en halv milliard: Naboerne jubler

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen: Der kommer ændringer i vaccineprogram