Pas på de små

Trafikkampagne før skolestart

Foto: Tuala Hjarnoe

I de kommende uger vil mange nye, små trafikanter komme ud på vejene. Alene i Randers Kommune begynder næsten 1.200 børn i skole for første gang.

Derfor er kommunen med i den landsdækkende kampagne "Pas på de små i trafikken". Den skal minde trafikanterne om at passe ekstra godt på de nye skolebørn på vejene, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

- Det kan være svært at overskue trafikken, når man kun er 5 eller 6 år og skal over en skolevej, hvor biler, cyklister og knallerter suser forbi i høj fart. Samtidig er der mange nye regler og gode råd, som børnene først skal til at lære og huske i trafikken, lyder det fra kommunen.

 

- Det er et stort ansvar at få børnene sikkert til og fra skole. For at hjælpe forældrene med at passe på børnene er vi med i den landsdækkende kampagne "Pas på de små i trafikken". Vi skal alle være med til at passe godt på de mange nye børn i trafikken. Derfor har vi blandt andet sat plakater op langs mange skoleveje, så bilisterne er ekstra opmærksomme," siger Kasper Fuhr Christensen, formand for miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

 

Forældrene til de nye trafikanter har alle fået tilsendt materialer, der viser, hvordan man kan træne med sit barn i trafikken.

Materialerne findes også gratis på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside:

 

På hjemmesiden er der både informationer til lærerne, forældrene og skolerne.

 

- Skolestartskampagnen sætter fokus på, hvor vigtigt det er, at forældrene kommer ud i trafikken med deres børn og øver vejen til skole. Hvis man kun kører sine børn i skole i bil, så lærer de ikke at begå sig i trafikken. Parker eventuelt et stykke fra skolen og gå det sidste stykke og tal om, hvad barnet skal være opmærksom på, siger Gitte Aagaard, pædagogisk konsulent i Rådet for Sikker Trafik.

 

Den landsdækkende kampagne "Pas på de små i trafikken" kører fra onsdag den 7. august til tirsdag den 3. september.

 

Kampagnens formål er at få især bilisterne til at tage hensyn til de nye, små trafikanter og at få forældrene til at træne skolevejen til fods/på cykel med deres barn.