Pædofilitiltalt: Jeg forsøgte bare at hjælpe

Hovedpersonen i omfattende pædofilisag fra Randers afviser at have opfordret til seksuelt misbrug af børn

Den 48-årige mand, der er tiltalt i en af de største pædofilisager i dansk retshistorie, afviser at have opfordret andre til at begå seksuelt misbrug af børn.

Ifølge anklageren har hans skrappe krav til andre pædofile skubbet dem ud i nye overgreb.

- Men det var ikke en opfordring, men en hjælp til at beskytte dem mod at blive afsløret, fortæller den tiltalte mandag ved et retsmøde i Retten i Randers.

Anklager Morten Rasmussen opremser en række eksempler, hvor tiltalte har chattet med brugere af det pædofile netværk "The Love Zone".

Pædofilitiltalt: Jeg vil gerne vise børn at sex er rart

God idé med maske

Et af eksemplerne handler om en italiensk mand med brugernavnet "Frankie". Han har lavet nogle billeder af sig selv og sin datter, der tilfredsstiller ham seksuelt.

Den tiltalte skriver på en chat på den mørke del af internettet, det såkaldte TOR-netværk, at det er "dejligt at se, at du leger med din datter".

Desuden skriver han, at det er en "god ide", da Frankie foreslår, at han fremadrettet vil bruge maske, når han laver billeder.

Opfordrer til overgreb

Anklageren mener, at den pædofilitiltalte dermed opfordrer den italienske mand til at begå flere overgreb. Men det bestrider den 48-årige.

- Jeg siger, at jeg står til rådighed med hjælp til, hvordan han kan beskytte sig.

Internetchat skal fælde pædofili-tiltalt

- Jeg kan ikke se, at jeg med den sætning får ham til at lave et overgreb, han ikke havde tænkt sig at lave. Det er ikke jo ikke sådan, at jeg kommer og holder kameraet for ham, forklarer den tiltalte.

Ikke opfordret til seksuelle overgreb

Han erkender sin seksuelle interesse for mindreårige. Men han mener ikke, han kan lastes for at have opfordret ligesindede til at begå seksuelle overgreb.

Ifølge anklagemyndigheden har han haft en nøglerolle i det pædofile netværk og indført strikse krav om nyt materiale for at være med i netværket.

Retssagen fortsætter onsdag. Men tidsplanen er skredet, og der ventes først dom i sagen 10. februar.