Pædofilisag: Ingen tegn på skyld og skam

Anklager i pædofilisagen i Randers går efter at få den tiltalte dømt til forvaring på ubestemt tid. Sådan lyder det efter dagens retssag, hvor en mentalundersøgelse af manden blev fremlagt.

Den 48-årige mand, der er tiltalt i pædofilisagen i Randers risikerer en forvaringsdom, hvis det står til anklager Morten Ramussen fra Østjyllands Politi. Sådan lød det i Retten i Randers i dag, mandag, hvor der blev fremlagt en mentalundersøgelse af tiltalte.

Manden er blandt andet tiltalt for seksuelle overgreb mod fire børn og for at være bagmand i et omfattende og verdensomspændende netværk for børnepornografisk materiale på internettet.

Pædofili-sag: Navneforbud ophæves

I mentalundersøgelsen, der er foretaget af Aalborg Universitetshospital, fremgår det, at manden har nedsat dømmekraft, at han hverken føler skyld eller skam, og at han mangler empati for de børn, han angiveligt har forgrebet sig på.

Han er med andre ord til fare for andres liv, legeme og helbred, og i undersøgelsens konklusion lyder det:

"For at forhindre denne fare er forvaring påkrævet". Det er på det grundlag, at anklager Morten Rasmussen nu går efter en forvaringsdom.

- En forvaring, det er jo en tidsubestemt sanktion, som man skal tage op og vurdere, om den domfældte er klar til i gåseøjne at komme ud i samfundet igen, siger anklager Morten Rasmussen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Pædofilisag: Dom forsinkes igen

Retssag ved at være ved vejs ende

For at en forvaringsdom kan blive en realitet, skal Retslægerådet lave en vurdering af den tiltalte. Retslægerådet er den øverste myndighed på sundhedsområdet, som skal ind over sager af denne karakter. Rådets vurdering forventes fremlagt i retten på fredag den 15. januar.

- Den konklusion, som Retslægerådet kommer frem til, er den, som vi vil læne os op ad, og som vi vil bede retten om at læne sig op ad i den sidste ende, siger Morten Rasmussen.

Pædofilisagen er blevet udskudt af flere omgange. Der mangler nu denne konklusion fra Retslægerådet, derefter følger forskellige procedurer ved retssag, hvorefter der kan falde en dom. Anklager Morten Rasmussen forventer, at domsafgivelsen vil finde sted den 4. marts.

I videoen øverst i artiklen kan du se hele interviewet med anklager Morten Rasmussen.

kræftbørn børneafdelingen børneafdeling kræftramte Skejby Sygehus

play Afsløring vækker vrede: Plan om at samle behandling af kræftramte børn i København har været undervejs i tre år

Blomsten Silkeborg Winnie Christensen

playHvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?

akutklinik Grenaa

play Muligt at lukning af akutklinikker forlænges: - Det er rigtig ubehageligt

Covid19 corona indlagte

Første tilfælde af sydafrikansk coronavariant fundet i Danmark

coronaprøve corona

Trods lavt smittetal stiger antal smittede med B117-variant

coronatest coronavirus covid-19 test

Opfordring ser ud til at virke: Testcenter oplever igen stor efterspørgsel