Pædofilisag i Randers: Politi holder øje med Facebook-trusler

Hadske kommentarer og trusler rettet mod pædofili-tiltalt fra Randers florerer på de sociale medier

"Føj for et møgsvin" og "Et navn og billede ville være godt!! Sådan et grimt menneske skulle udstilles og ikke beskyttes".

Det er eksempler på nogle af de opslag, som er blevet skrevet på Facebook de seneste to døgn efter, at Østjyllands Politi offentligjorde nyheden om, at en 48-årig mand fra Randers er anholdt og sigtet i en omfattende pædofilisag.

Hvad nogle måske ikke tænker over, er, at det ikke kun er almindelige brugere, der kigger med, når hadefulde kommentarer og trusler bliver luftet på de sociale medier.

I forbindelse med den konkrete pædofilisag holder Østjyllands Politi i øjeblikket øje med folks adfærd på for eksempel Facebook og diverse internetfora.

Vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra efterforskningsafdelingen hos Østjyllands Politi opfordrer borgerne til at tænke sig om:

- Vi kan selvfølgelig ikke have, at der bliver lavet trusler mod den 48-årige mand. Han er ganske vist både sigtet og tiltalt, men han er jo ikke dømt endnu, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Pædofilisag for retten

Hos Østjyllands Politi havde man forventet, at sagen ville vække stærke følelser ligesom det ofte er tilfældet i lignende sager omkring misbrug af børn.

Udover selv at holde øje med Facebook, modtager politiet også løbende tips fra borgere, der er stødt på voldsomme opslag.

Hvad er at gå over stregen i det her tilfælde?

- Det er vel at komme med direkte trusler på livet mod den her pågældende mand. Der er jo ikke ret mange, der ved, hvem han er, siger vicepolitinspektør Lars Peter Madsen.

Den 48-årige mand fra Randers er sigtet for at opfordret og medvirket til, at 23 personer rundt om i verden har begået overgreb mod børn og optaget billeder og video af det, som efterfølgende blev delt på internettet.

Sagen mod den randrusianske mand begynder den 20. oktober ved Retten i Randers.

Du kan læse mere om pædofilisagen og politiets efterforskningsarbejde ved at klikke her.

Øverst i artiklen kan du se hele video-interviewet med vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen.

Politi: 48-årig har haft afgørende rolle i netværk af pædofile

drab Vilhelm Bergsøes Vej

41-årig sigtet for drab på kammerat

Grenaa Sygehus akutklinik

Fire uger uden vagtlægen: Mandag genåbner akutklinikker

Line Stausgaard Hansen

For 20 år siden fulgte hele Danmark hendes vægttab, men i dag aner hun ikke, hvad hun vejer

IMG_2005

playSilas og Aske skulle konfirmeres om fire måneder - nu er festdagen udskudt

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag