Pædofil hilser mere kontrol velkommen: - Vil kun gavne mig

42-årig pædofilidømt mand fra Randers har intet imod uanmeldte besøg fra politiet. Tværtimod

I dag har regeringen offentliggjort en omfattende lovpakke med flere forslag til, hvordan man kan bremse pædofilidømte i at begå overgreb igen og igen. Dem, det drejer sig om, hilser tiltagene velkommen.

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med en 42-årig mand, der pt. er indsat i Nørre Snede Fængsel dømt for besiddelse og distribution af børneporno.

Han kan i fremtiden, hvis han idømmes et forbud, se frem til flere uanmeldte besøg fra politiet, når han den 31. maj bliver løsladt og igen befinder sig i sin lejlighed.

- Jeg tænker, at jeg med mine tidligere domme allerede er i kikkerten hos politiet, og at de i forvejen holder øje med min internethistorik. Jeg ville ikke have noget imod besøg, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Jeg tænker, at jeg med mine tidligere domme allerede er i kikkerten hos politiet, og at de i forvejen holder øje med min internethistorik. Jeg ville ikke have noget imod besøg.

Pædofilidømt 42-årig

Den 42-årige randrusianer håber da også på at kunne holde sin sti ren, og til den opgave tror han faktisk, at besøgene kan være positive.

Lovforslaget

Præventiv effekt

- De vil kun gavne mig, tror jeg. Det har en præventiv virkning på mig og nok også andre, at man ved, politiet kommer, lyder det fra ham.

Politikerne håber af gode grunde, at det netop får en effekt, hvis stramningerne som forventet vedtages.

- Lovpakken skal forhindre pædofildømte i at gentage deres kriminalitet, dels ved at indskrænke deres handlefrihed, i forhold til hvor de færdes, hvem de kontakter og hvem de besøger og har besøg af, dels ved at øge de forskellige myndigheders samarbejder og politiets beføjelser ved blandt andet at indføre uanmeldte tilsyn hos tidligere pædofildømte, siger politisk ordfører Britt Bager (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi har lavet pakken for at tage hensyn til børnenes retssikkerhed, og det mener jeg som samfund, er en pligt, vi bliver nødt til at tage alvorligt. Vi bliver nødt til at gribe ind over for denne form for gentagende kriminalitet, fordi prisen er så høj for de børn, det går ud over, lyder det videre fra politikeren.

VIDEO: For nylig besøgte vi den 42-årig mand fra Randers, der er dømt for pædofili flere gange. I fængslet er han vurderet egnet til behandling, men aftalerne aflyses grundet mandskabsmangel.

Gentog sin forbrydelse

Udspillet kommer efter TV2 ØSTJYLLANDs afsløring i februar af, hvordan pædagogmedhjælperen, Martin Svejgaard, i 2007 forbrød sig mod i alt 13 børnehavebørn i en børnehave i Beder.

Under afsoningen skiftede han navn, og da han blev løsladt, flyttede han til en ny landsdel og gentog sin forbrydelse. Denne gang mod to små piger i nabokvarteret, der var otte og tre år, da overgrebene begyndte.

quote Lovpakken kommer som en forlængelse af den såkaldte Bedersag, der jo viste, at det har forfærdelige omkostninger, når en pædofil går ud og gentager sine handlinger.

Britt Bager (V), politisk ordfører

For selvom Morten Bundgaard, som han kom til at hedde, havde forbud mod at have med børn at gøre, var der ingen der holdt øje med, om forbuddet blev overholdt.

På baggrund af afsløringen nedsatte justitsminister Søren Pape Poulsen en arbejdsgruppe bestående af Rigsadvokaten, Rigspolitiet og Kriminalforsorgen. Tilsammen skulle de komme med et udspil til lovpakken, der altså nu er på trapperne, otte måneder senere.

VIDEO: Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) forklarer her, hvorfor han mener, at lovforslaget er vigtigt.

Kommer efter Bedersagen

- Lovpakken kommer som en forlængelse af den såkaldte Bedersag, der jo viste, at det har forfærdelige omkostninger, når en pædofil går ud og gentager sine handlinger. De stramninger som pakken indeholder, er jeg fuld overbevist om, vil virke præventivt, siger Britt Bager.

VIDEO: Britt Bager sætter her flere ord på, hvorfor hun mener, at lovstramninger er nødvendige.

En af dem, der glæder sig over, at opsynet med overgrebsmænd skærpes, er Christian Roland Larsen. Hans datter var et af de børnehavebørn, der i 2007 var udsat for Martin Svejgaard (nu Morten Bundgaard).

- Det her sender et tydeligt signal om, at sex med børn ikke er noget, samfundet accepterer, og at samfundet tager ansvar for at stoppe overgrebene. Og jeg tror, uanmeldte tilsyn er den rigtige måde og er en vigtig del af løsningen. Der er ikke andre veje, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Forventer flertal

For familien og også de øvrige involverede familier i Beder har det været et kæmpe arbejde at få deres børn på ret køl igen flere år efter overgrebene.

Derfor glæder det også Christian Roland Larsen, at politikerne nu griber markant ind.

- Jeg mener, at det er et fint og vidtrækkende tiltag. På lige det her felt er det rigtig set at holde opsyn med pædofile eller folk med pædofile tendenser. Jeg respekterer de politikere dybt, som i det her tilfælde har taget skridtet videre og taget konsekvensen af virkeligheden, som den ser ud, og som alle inden for feltet i mange år har vidst var virkeligheden, uden der er sket noget, lyder det fra faren.

Venstre forventer, at der vil være politisk flertal for lovpakken.

Den sexdømtes har af hensyn til sin familie og af frygt for egen sikkerhed valgt at optræde anonymt i artiklen. Hans identitet er redaktionen bekendt.

VIDEO: Christian Roland Larsen fortæller om en hård tid, efter at datteren blev udsat for et overgreb af en pædofil.