På rov i Randers: Nu skal skoletyv bag tremmer

En 33-årig mand er nu idømt 10 måneders fængsel for flere indbrud i Randers - blandt andet et indbrud på Randers Statsskole sidste år

Politiets efterforskning tog for alvor fart, da en patrulje d. 11. november tog den 48-årig medgerningsmand på fersk gerning i færd med at kravle ned ad en stige på Randers Statsskole.

En 33-årig mand blev tirsdag i Retten i Randers idømt 10 måneders fængsel efter flere indbrud og tyverier i Randers. Byttet var alt fra sprut og gevær til designerlamper og bærbare computere.

Østjyllands Politi oplyser, at de blev ledt på sporet af den 33-årige efter et indbrud på Randers Statsskole natten til den 11. november sidste år.

Anklager Cathrine Brunsgaard Jacobsen fremhæver det effektive politiarbejde, der førte til fængslingen af de to mænd. 

Læs også Hvad gør vi med de mange demente? Flere løsninger i spil

- Det er politiets meget grundige og ikke mindst hurtige efterforskningsarbejde, som i sidste ende førte til, at de begge blev dømt for indbruddet på Statsskolen. Jeg er meget tilfreds med de straffe, som retten idømte de to gerningsmænd, siger anklager Cathrine Brunsgaard Jacobsen.

Effektivt politiarbejde 

Politiets efterforskning tog for alvor fart, da en patrulje d. 11. november tog den 48-årig mand på fersk gerning i færd med at kravle ned ad en stige, som han havde sat op til et vindue, han var brudt ind af på skolen. Han havde været inde at stjæle designerlamper på skolen, og på videoovervågningen kunne man se, at han havde været sammen med en medgerningsmand.

Det viste sig, at denne efterforskning hurtigt ledte politiet  på sporet af den 33-årige medgerningsmand til indbruddet. Udover indbruddet på skolen, havde de begge flere andre kriminelle forhold på samvittigheden.

Tilbage d. 19. januar blev den 48-årige idømt otte måneders fængsel for indbruddet på Statsskolen, for indbrud i en lejlighed, for ulovlig våbenbesiddelse og for tyveri i Fakta. 

Læs også Webdok: Dengang Jytte forsvandt

Den 33-årige blev tirsdag dømt til 10 måneders fængsel for indbruddet på skolen, samt for et indbrud i en villa i Randers, hvor han bl.a. stjal bærbare computere, et luftgevær og flere flasker sprut. Derudover blev han dømt for et indbrud på skolen Tradium i Randers, et forsøg på indbrud på et værtshus og for hæleri. Alt sammen begået i Randers mellem juni og november sidste år.

Østjyllands Politi oplyser, at begge mænd er tidligere straffet for lignende kriminalitet, hvilket var medvirkende til at sætte strafniveauet. 

Herunder giver en tidligere indbrudstyv gode råd til, hvordan du undgår at tyveri i hjemmet.

02:06 Luk video