Is på fjorden forsinker Udbyhøj-færge

Den lille kabelfærge ved udmundingen af Randers Fjord må opgive at sejle på grund af is. Senere på dagen genoptages sejladsen.

Isen i Randers Fjord er ikke mere massiv, end at færgen ved Udbyhøj under normale omstændigheder godt kunne klare turen de få hundrede meter fra det ene færgeleje til det andet.

- Men i øjeblikket er der en del ind- og udgående trafik med andre skibe i fjorden. Når der er is, skal vi sejle med en større sikkerhedsmargin end normalt. Derfor kan vi ikke sejle, når der er andre skibe på vej ud og ind af fjorden, forklarer overfartsleder ved Randers Fjords Færgeselskab Svend Svendsen til TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag morgen.

Svend Svendsen vurderer, at kabelfærgen genoptager sejladsen i løbe af formiddagen.

- Men så længe der er is, kan der være uregelmæssigheder. I denne periode opfordrer vi derfor passagererne til at ringe til os, besøge vores hjemmeside, tilmelde sig vores sms-service eller høre trafikmeldinger i radioen, siger han.

Den midlertidige indstilling af sejladsen betyder, at færgens passagerer skal ud på en omvej på 77 km, hvis de vælger at køre til Randers for at krydse fjorden dér.

Færgen mellem Mellerup og Voer holder i øjeblikket vinterferie. Der er derfor i øjeblikket ingen andre færge-alternativer på fjorden.