Over 300 arter blev blitzet ved Gudenåen

Randers er udvalgt som et af fem områder i Danmark, der skal være med til at redde levesteder for dyre- og plantearter i et stort TV2 show på søndag.

En såkaldt flodguldsmed var blandt de 332 forskellige arter, der blev blitzet ved Gudenåen i Randers fredag.

Eftersøgningen og lokaliseringen af de mange arter blev foretaget af skoleklasser og andre gæster på Randers Naturcenter, og formålet med den såkaldte bioblitz var at give et indblik i, hvor mange arter der egentlig er til.

Majken Engelbrecht fra Langå var med hele dagen - først med sin skoleklasse, og senere med sin familie:

- Jeg går ind for undervisningen i Natur og Teknik, fordi ting du kender, dem passer du på, og hvis man kender arterne, så passer man også på dem, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Se hele reportagen fra bioblitzen i Randers.

Randers Naturcenter er et af fem steder, som TV2 besøger som optakt til det store indsamlingsshow 'Danmark redder jord', som laves i samarbejde med Den Danske Naturfond.

Og resultatet af dagens bioblitz betyder, at lokale Randers-virksomheder støtter indsamlingen med 75.000 kroner. Det oplyser Randers Kommune.

Et vigtigt øjebliksbillede

For Majken Engelbrecht rummer resultatet af dagen bioblitz dog også en vigtig påmindelse:

- Hver eneste dag mister vi jo arter, så derfor siger det mig, at der måske ikke er så mange, som der har været før, siger hun.

Leder af Randers Naturcenter, Helle Marie Taastrøm, forklarer, at bioblitzen giver et øjebliksbillede af naturen og biodiversiteten, som er særdeles nyttig:

- Det kan vi bruge til at holde øje med, hvordan det kommer til at gå i fremtiden, for vi vil jo gerne bevare det her rigtig dejlige sted, vi har her i Randers, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

TV2's indsamlingsshow sendes 23. maj, og formålet er at samle penge ind til opkøb af jord, så den vilde natur kan få mere plads.