Østjysk krigsveteran fundet skyldig i dobbeltdrab

Nævningeting troede ikke på 43-årig krigsveterans forklaring

Jørgen og Kirsten Kragh fra Låsby blev fundet døde bag i deres grå Golf.

En 43-årig østjysk veteran er fredag kendt skyldig i dobbeltdrab på sine forældre. Det har et enigt nævningeting ved Retten i Randers afgjort.

Den tiltalte slog begge de dræbte flere gange på kroppen og i hovedet med øksen med en sådan kraft, at det medførte voldsomme skader på begge forældre. 

Birgitte Ernst, senioranklager

Manden er fundet skyldig i at have slået sine forældre på 69 og 74 år ihjel med en økse i en ejendom ved Uggelhuse nær Randers i juli sidste år. 

Han er også fundet skyldig i usømmelig omgang med lig ved at have pakket ligene ned i plastikposer og efterfølgende kørt rundt med ligene i forældrenes bil.

- Den tiltalte slog begge de dræbte flere gange på kroppen og i hovedet med øksen med en sådan kraft, at det medførte voldsomme skader på begge forældre. Derfor kunne det ikke, efter anklagemyndighedens opfattelse, betegnes som nødværge, og det er jeg selvfølgelig tilfreds med, at retten er enig i, siger senioranklager Birgitte Ernst. 

Læs også Anklager: Krigsveteran slog forsvarsløse forældre ihjel

Den tiltalte har selv forklaret, at han var psykotisk og handlede i nødværge, da han gik til angreb på sine forældre.

Han frygtede, at forældrene ville lade ham tvangsindlægge, sådan som det var sket i 2014.

Men retten afviser argumentet fra den tiltalte om, at han handlede i nødværge, da han gik til angreb på forældrene:

- Der er ikke grund til at antage, at LK (tiltalte, red.) under episoden handlede i nødværge, eller at JK (tiltaltes far, red.) og KK (tiltaltes mor, red.) havde bragt ham i en sådan ophidset tilstand, at dette med rimelighed kunne begrunde, at han reagerede, som han gjorde, lyder det i rettens begrundelse.

Læs også Forsvarer: Veteran frygtede at blive slået ihjel af politiet

Der bliver afsagt endelig dom i sagen på onsdag. Her vil anklager Birgitte Ernst på forhånd gå efter at få ham idømt en anbringelse på en særligt sikret institution for psykisk syge på ubestemt tid.