Østjyde klar med ny idé til juletræerne

Lasse Linds juletræsfolie er blandt andet lavet af stivelse fra majs

En østjyder er klar med et alternativ til de juletræsproducenter, der gerne vil undgå at bruge sprøjtemidler til at holde ukrudtet væk fra de nyplantede træer. 

Lasse Lind fra Øster Bjerregrav har udviklet en komposterbar folie, som skal beskytte nyplantede træer mod at gro i ukrudt, noget som ellers havde været svært at undgå uden brug af sprøjtemidler.

- Hvis et lille træ ikke havde det her, så ville der stå ukrudt omkring, hvis ikke man får renholdt det mekanisk eller med sprøjtemidler, siger Lasse Lind. 

Folien skal sørge for, at ukrudtet ikke vokser op omkring træet.
Folien skal sørge for, at ukrudtet ikke vokser op omkring træet.

Det er ikke nogen ny idé at forhindre ukrudtet ved at gro med brug af folie. Men indtil nu har man brugt almindelig plastik til at holde ukrudtet på afstand fra træerne.

Problemet med det almindelig plastik er, at det skal samles op igen. Men her kommer Lasse Linds folie i spil. Den er nemlig lavet af blandt andet stivelse fra majs.

- Og så består det af en anden del, som jeg ikke lige vil røbe, siger Lasse Lind. 

 Lasse Linds folie er komposterende, noget som er blevet testet i løbet af de syv år, hvor Lasse Lind har været i gang med udviklingen af folien. Dermed kan producenterne lade resterne ligge, når juletræerne er fældet.

SE OGSÅ: Julen er for længst i gang hos de økologiske juletræsproducenter, og interessen for de ekstra grønne træer er stærkt stigende