Opråb til podere: Simon gider ikke høre om ”fisse, fitten og høj musik”

Det er for meget at skulle høre om, hvad poderne har fået weekenden til at gå med, når man er forbi et testcenter. Det mener Simon Petersen fra Randers, der er træt af, at snakken om ”fisse og fitten” er yderst højlydt.

Som så mange gange før tog Simon Petersen fra Randers plads i køen til en kviktest mandag eftermiddag.

Da han i et jævnt tempo nærmede sig turens umiddelbare højdepunkt – vatpinden i næsen – blev han dog tiltagende træt af den omgangstone, der var blandt Falcks podere.

Her gik snakken nemlig i høj grad på, hvem der havde godt gang i lagnerne i weekenden, og hvem der i øvrigt skulle en tur i fitness efter arbejdstid. Alt imens hovederne nikkede i takt med den høje rockmusik, forklarer Simon Petersen.

- De ville meget hellere hygge sig og have fri end at udføre deres arbejde. Jeg bliver ikke krænket, men jeg synes, de skal opføre sig lidt professionelt, når de er på arbejde, siger Simon Petersen.

Simon Petersen bliver regelmæssigt testet ved Arena Randers.
Simon Petersen bliver regelmæssigt testet ved Arena Randers.

Det er ikke første gang, Simon Petersen oplever, at han bliver inddraget lidt for meget i podernes privatliv, når han er forbi testcentret. Denne gang var det dog værre end sædvanligt.

Hvad er problemet i, at de taler om deres fritid?

- Problemet er emnerne. De må gerne snakke med folk om perleløg, og hvad det ellers kunne være. Men når man står flere meter fra dem, og man kan høre, at de scorede i går, og at de skal ned og pumpe jern efter arbejde, bliver det for meget, siger Simon Petersen.

- Det er noget andet, hvis det foregår på et lager eller i et køkken, hvor det kun er blandt kolleger.

Ja, du er jo selv kok. Der kan vel også være en frisk omgangstone?

- Sagtens. Men det er i et lukket køkken. Er det et åbent køkken, så er det kæft, trit og retning. Er man langt fra kunderne, er det en anden tone, man kan føre. Hvis jeg er tæt på kunder, nævner jeg jo ikke, at jeg fik et ordentlig skrald i går, siger han.

Oplevelsen deler vandene

Simon Petersen har delt sin oplevelse i et Facebook-opslag i gruppen Facebook Randers.

Beretningen har i den grad sat gang i debatten, hvor en del af kommentarerne bakker op om Simon Petersens synspunkter – at der simpelthen mangler lidt pli og respekt.

Og så er der dem, der ikke ser noget problem.

- Sjovt. Jeg ville ha' elsket at blive testet af dem - det lyder hyggeligt! Det behøver ikke føles som en begravelse, bliver der blandt andet skrevet.

Selv er Simon Petersen ikke overrasket over, at opslaget har medført en del kommentarer af både den pæne og mindre pæne slags.

- Det er nok meget typisk Randers. Folk kan skrive, hvad de har lyst til. En del påpeger, at det må være fordi, jeg ikke selv har scoret i weekenden – men så siger jeg bare, at jeg har min mand her, og han giver rigeligt, og jeg foretrækker ham.

Falcks Covid Projektchef, Arne Vesterdal, skriver i et skriftligt svar til TV2 ØSTJYLLAND: 

"Det er ikke vores politik, at borgerne skal høre på private samtaler mellem poderne eller generes af høj musik. Vi følger op overfor de lokale podere, og vi er glade for at være blevet gjort opmærksom på oplevelsen." 

Opråb til podere