Oplev prisbelønnet kunst i Randers

En særudstilling åbner i Randers. Det er kunstneren Kenneth Rasmussen, der udstiller

01:43

1 af 2

I forbindelse med Europæisk kulturhovedstad 2017 skal Randers være et internationalt centrum for outsiderkunst. Derfor udstiller den prisbelønnede Kenneth Rasmussen netop nu sine værker i den østjyske by.

Kenneth Rasmussen har udstillet i mange lande her i blandt Japan, Australien og Finland, hvor han i 2009 blev kåret som årets outside-kunstner.

- Det begyndte da jeg var barn. Efter en tid hvor jeg klippe-klistrede og tegnede, fik jeg min mor overtalt til at lære mig at strikke. Min far syntes godt nok, at det var underligt at se sin dreng strikke. Men jeg lærte det, blev god til det, og har siden brugt det i mange af mine kunstværker, siger Kenneth Rasmussen.

Ai Weiweis værk pakket i container

Outsiderkunst er en mere spontan form for kunst, der ofte er skabt af folk, der befinder sig på kanten af en social normalitet.

- Outsiderkunst er spændende, fordi det er så spontant, og det er så direkte. Der er ikke noget filter i det. Man behøver ikke vide en hel masse for at opleve det, der er ikke noget akademisk i det, siger leder for GAIA Museum Outsider Art, Anna Noe Bovin.

Tirsdag, onsdag og torsdag i vinterferien er der mulighed for, at børn og andre interesserede kan prøve kræfter med kunstneriske metoder som strik i plast hos GAIA museums kunstakadami.

I klippet øverst kan du se Kenneth Rasmussen snakke om nogle af sine værker