Opbakning til ny multiarena i Randers

Breddeidrættens paraplyorganisation SIKR støtter en multiarena i det kronjyske

Endnu større messer end tidligere kan blive muligt i Randers, hvis der findes de nødvendige midler til en ny multiarena.

For nylig kom det frem, at der arbejdes på en ny multiarena i Randers. Nu møder planerne opbakning fra organisationen Samvirkende Idræts Klubber Randers (SIKR), der kæmper for breddeidrætten i byen. Det fortæller Randers Amtsavis.

Opbakningen blev udtrykt på det årlige repræsentantskabsmøde i SIKR. Her lød det blandt andet, at der bakkes op, fordi en ny eventhal kan anvendes til en bred vifte af idrætsformål. Men der blev samtidig påpeget, at organisationen ikke vil forringe eksisterende idrætsbevillinger for at kunne dække nye omkostninger i forbindelse med hallen.

Ny multiarena i Randers kan være på vej

Ros til byrådet

- Vi er ikke mindst meget spændte på omfanget af de nødvendige investeringer i renovering af haller i by og på land. Opbakningen til en ny eventhal tager derfor også udgangspunkt i, at kommunen afsætter særlige midler til de største og mest nødvendige af disse istandsættelser, lød det fra SIKRs formand Rene Skjøde.

På mødet nåede formanden også at rose det lokale byråd for deres bevilling til breddeidrætten.

- Byrådet har i budget 2019-19 afsat yderligere én million årligt til breddeidrætten i tillæg til de to millioner årligt, der blev afsat i budgettet for 2015-18. Der er således tre millioner til rådighed hvert år i breddeidrætsmidler, var ordene i formandens beretning.

Det konkrete projekt med en ny multihal skal først godkendes på næste byrådsmøde, og derefter skal finansieringen findes i forbindelse med budgetforhandlingerne i efteråret. Hallen kan derfor tidligst stå færdig i 2018. Den kommer sandsynligvis til at koste omkring 110-120 mio. kr.