Omann vil holde forsoningsmøde i uropræget byråd

Randers-borgmester Claus Omann Jensen har inviteret til forsoningsmøde tirsdag

På tirsdag er byrådsmedlemmerne i Randers Byråd inviteret til et såkaldt forsoningsmøde hos borgmester Claus Omann Jensen (V).

Det bekræfter byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen.

Mødet skal blandt andet handle om tonen i byrådet, og Kasper Fuhr Christensen kan godt genkende, at den har været dårlig siden han, Bjarne Overmark fra Beboerlisten og Konservative Daniel Madié fik frataget deres formandsposter efter et hidsigt politisk drama i Randers.

- Der er et elendigt samarbejdsklima, og i nogle situationer bliver der måske gået for meget til vaflerne, men det er det mindste problem, siger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten til tv2oj.dk.

For ham er det nemlig en forudsætning for mødet, at han vil rulle beslutningen tilbage og give de tre politikere deres poster tilbage.

- Jeg synes det er fornuftigt, hvis han godt kan se, at de løftebrud han har været med til at foretage har skabt gevaldige tillidsbrud. Vi forventer, at han er klar til at diskutere at rulle den politiske udrensning tilbage, siger Kasper Fuhr Christensen.

Farvel til formænd og udvalg

Faktisk ser han ingen grund til at holde mødet, hvis det ikke er det, der er på dagsordenen.

- Ellers er der ingen pointe i at sidde og snakke. Når han indgår en aftale og derefter snyder os, er forudsætningerne for et tillidsfuldt samarbejde ikke til stede. Til gengæld er vi klar til at slå en streg over det, hvis han ruller det tilbage, siger Kasper Fuhr Christensen.

Til Randers Amtsavis siger borgmester Claus Omann Jensen, at mødet skal handle om at genskabe tilliden i byrådet.