Ole mødte sin redningskvinde

Det kunne være gået grueligt galt, erkender 37-årige Ole Mørch efter være blevet ramt af en blodprop

02:27

1 af 2

Den 37-årige skolelærer Ole Mørch fra Randers fik mandag mulighed for at sige tak, efter at en lokal sygeplejerske helt tilfældigt opdagede en blodprop.

Ole Mørch havde for nylig smerter i brystet og i armen. Han slog det dog hen og lagde sig til at sove. Dagen efter gik han på arbejde som sædvanligt.

Heldigvis for Ole Mørch var han dagen efter indkaldt til et rutinetjek hos Tjek Dit Helbred i Randers. Her opdagede sygeplejersken hurtigt, at der var noget helt galt.

Han blev kort efter indlagt på sygehuset og behandlet for blodproppen.

- Det kunne være gået grueligt galt. Det havde været forfærdeligt, at mine to børn på fire og fem år var kommet hjem og set deres far ligge. Det er noget af det, jeg tænker på: Jeg skal være der for dem - altid. Jeg skal helt klart til at tænke over mit helbred, siger Ole Mørch til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Ole fik sit livs heldigste tjek

Tjek Dit Helbred indkalder rutinemæssigt mænd og kvinder i alderen 30 til 49 år til tjek.

Mandag havde Ole Mørch mulighed for at vende tilbage til klinikken, hvor sygeplejerske Hanne Engell Vagner opdagede blodproppen. Dermed kunne han sige tak for, at hun - måske - reddede hans liv.

Ifølge Hanne Engell Vagner er det vigtigt, at mænd i trediverne passer på sig selv og løbende får undersøgt deres helbred.

Med fuldtidsarbejde og mindre børn glemmer de ofte at passe på sig selv.

- Måske har vi i trediverne en tendens til at tro, at vi er udødelige, og at det går nok alt sammen, siger sygeplejerske Hanne Engell Vagner.

I videoen øverst på siden kan du se Ole Mørch vende tilbage til klinikken, hvor blodproppen blev opdaget.