Ole fik sit livs heldigste tjek

Ole Mørch tog til rutinetjek hos Tjek Dit Helbred i Randers. Det var en god idé

02:27

1 af 2

Tjek Dit Helbred i Randers indkalder rutinemæssigt deres borgere mellem 30 og 49 år til tjek, og for nylig var det 37-årige Ole Mørchs tur. Han havde haft lidt smerter i brystet og i armen, men det var ikke nødvendigvis noget, han selv ville have søgt læge for lige med det samme.

- Jeg fortalte om mine symptomer, og sygeplejersken tog det meget seriøst og sagde, at det bekymrede hende meget. Til sidst sagde hun, at hun ville ringe til vagtlægen, og de ville så sende en ambulance. Der gik det op for mig, at det kunne være noget alvorligt, siger Ole Mørch til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De bange anelser blev bekræftet på sygehuset.

- Der finder jeg ud af, at jeg har en blodprop i kranspulsåren. Altså i hjertet. Det var noget af et chok, og det gav lige et slag i hovedet, vil jeg sige, siger Ole Mørch.

Sygeplejersken der opdagede, at Oles situation var alvorlig, var Hanna Engell Vagner fra Tjek Dit Helbred.

- Mine alarmklokker ringede, da han fortalte om sine smerter i brystet, ud i armene og lidt op ad halsen. Jeg synes, man skal tage sådan noget alvorligt, og det var en rent faglig vurdering, der gjorde, at jeg ringede til lægevagten, siger Hanna Engell Vagner til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ny livsstil

I dag er Ole i klar bedring efter at han fik sat en såkaldt stent op via en operation. Han skal dog tage blodfortyndende medicin resten af sit liv. Ole Mørch var også forbi Tjek Dit Helbred med chokolade som tak for hjælpen.

- Jeg er rystet over situationen, for hvis der ikke var blevet reageret, hvad så? Derfor ville jeg gerne sige tak. Det er Randers Kommunes sundhedspolitik, at de kalder alle ind til tjek, og det er jeg glad for den dag i dag. Jeg var heldig. Jeg er kun 37, og jeg har to små børn og en kone, så der er masser at leve for, siger Ole Mørch, der kalder sygepersonalets opførsel for meget professionel.

- Det betyder meget for mig, at jeg blev taget så seriøst. Nu skal jeg forsøge at skære lidt ned på sukkeret, og det er jo en oplevelse der motiverer til, at man lægger sit liv lidt om, siger Ole Mørch.

Den årvågne sygeplejerske Hanna insisterer på, at hun jo blot udførte sit arbejde.

- Han kom forbi med chokolade, og det var rigtig sødt af ham, og jeg blev rigtig glad for det, men jeg har jo bare handlet som de andre sygeplejersker også ville have gjort. Nu var det bare tilfældigvis mig, han var til tjek hos, siger Hanna Engell Vagner.