Økologi på menuen for Randers-børn

Økologi vinder frem i børnehaverne

Forventningerne til madordninger stiger i daginstitutioner. Det har man blandt andet oplevet hos Børnehuset Æblehaven i Randers.

- Forældrene er i dag meget fokuseret på om deres børn får sund økologisk mad uden pesticider og andre affaldsstoffer. Det har fået os til at gå mere og mere over til økologi, fortæller Pædagogisk leder i Børnehuset Æblehaven, Jeanette Nørager i en pressemeddelelse. 

Læs også Populær økohave i Odder truet af spareplaner

Hos Børnehuset Æblehaven har de derfor også fået Fødevarestyrelsens certifikat for 60-90 procent økologi i børnenes mad.

- Vi skal fører nøje økologi-regnskab med både indkøb og den daglige madlavning, som vi skal sende ind som dokumentation. Alt fra eksempel frugt, mælk og kornprodukter er købt økologisk. Franskbrød og boller bager vi selv og kan 100 procent stå inde for ingredienserne, fortæller leder af køkkenet hos Børnehuset Æbleskoven Lene Schou.

Læs også Økobageri åbnet af kommune

 Det er dog ikke kun Børnehuset Æblehaven, der har fået økologi ind i madordningen. Også i andre afdelinger hos Dagtilbud Sydvest i Randers er der økologi, og flere afdelinger har modtaget Fødevarestyrelsens bronzemærke, der er bevis for op til 60 procent økologi i maden.