Per og hunden Cocco holder gaden ren

På den daglige gåtur sørger skralde-makkerparret Per Kragelund Christensen og hunden Cocco for, at gaderne i Dronningborg holdes lidt renere.

00:42

Video: Per Kragelund Christensen samler dagligt skrald ind, når han lufter hunden Cocco i Dronningborg.

Plastikemballage fra to-go mad, øldåser og hundredvis af cigaretskodder. Det er bare noget af det affald, der dagligt ender i Per Kragelund Christensens skraldepose.

Udstyret med en gribetang i den ene hånd og hunden Cocco i den anden samler han skrald ind på strækningen fra hans hjem og ind til Dronningborg, når Cocco alligevel skal luftes.

- Jeg er jo alligevel ude at gå, så i stedet for bare at gå og blive irriteret, så samler jeg det op. Så er vi med til at få en renere by og kan være med til at gøre en forskel blot ved at gøre en lille ting i dagligdagen, siger Per Kragelund Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Skralde-makkerparret er efterhånden blevet et kendt ansigt i Dronningborg, og folk smiler og hilser, når de møder Per Kragelund Christensen og Cocco på deres daglige gåtur.

Mellem 50 og 100 cigaretskodder om dagen

Det er særligt cigaretskodder, der dominerer indholdet i Per Kragelund Christensens skraldepose. Dagligt kan han finde mellem 50 og 100 cigaretskodder på sin gåtur med Cocco.

- Det er så irriterende og ser så grimt ud. Lige hvad angår cigaretskodder, er det ret forurenende, fordi der er så meget mikroplast i, hvilket er noget af det, som forurener allermest i naturen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Når du kan tage det med dig ud, kan du også tage det med hjem.

Per Kragelund Christensen

Per Kragelund Christensen så helst, at folk benyttede sig af opsatte skraldespande og askebægre eller tog skrald og cigaretskodder med sig hjem i stedet for at smide det på gaden.

- Når du kan tage det med dig ud, kan du også tage det med hjem, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Ukendt hverdagshelt hjalp Anitas handikappede søn: Nu vil hun takke ham

Skralde-makkerparret er efterhånden blevet et kendt ansigt i Dronningborg, og folk smiler og hilser, når de møder Per Kragelund Christensen og Cocco på deres daglige gåtur:

- Folk kommer hen og hilser og siger, at det er godt gået. Sommetider får jeg en kage eller en øl i sommervarmen, fortæller Per Kragelund Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Brand i gammel mølle var påsat - kvinde efterlyst

Per Kragelund Christensen har tænkt sig at fortsætte skraldeindsamlingen, så længe der ligger affald, og hunden alligevel skal luftes.