Officielt: Her fortsætter forsvarsgeneral sin karriere

Henrik Hansen offentliggjorde i dag, at han forlader Århus Håndbold. En anden østjysk klub får glæde af ham

38-årige Henrik Hansen forlader efter en stor karriere Århus Håndbold, og det bliver så det kommende 1. divisionshold fra Randers HH, der får glæde af hans rutine og evner på banen.

Her skal han være spillende assistenttræner og arbejde tæt sammen med sin tidligere holdkammerat Jan Paulsen, der overtager trænerroret fra den kommende sæson. 

Læs også Århus-profilen om afsked: Ikke hvad jeg havde håbet

- I første omgang havde jeg ikke tænkt i andre baner end Århus Håndbold, og jeg troede, jeg skulle blive. Vi kunne ikke ramme hinanden. Jeg var også indstillet på en lønnedgang, men det er klart, der er en grænse for, hvor langt man vil gå ned. Men der var flere steder, hvor vi ikke var helt enige, siger Henrik Hansen til TV2 ØSTJYLLAND om bruddet med Århus Håndbold.

I stedet bliver det altså 40 kilometer længere nordpå, at spilleren får sin gang fremover.

- Defensivt er han én af ligaens bedste, og spillerne i 1. division skal stå tidligt op for at nå ham. Han har en vurdering i sit defensive spil, som er helt unik, og det vil han også kunne levere videre til de andre spillere, fordi han er så skarp på vurderinger forsvarsmæssigt, forklarer den kommende Randers-træner, Jan Paulsen. 

Læs også Århus Håndbold bryder med profil: Kan ikke blive enige

Selvom Henrik Hansen ikke har trænererfaring, så er Jan Paulsen overbevist om, at han kan bidrage med meget som assistenttræner.

- Jeg har altid gerne villet have assistenttrænere der har spillet selv. Det er det, der betyder mest og ikke hvor mange papirer eller kurser de har. Dem, der har været inde i manegen selv, det er dem, der kan bidrage med mest i min verden, siger Jan Paulsen.

Henrik Hansens karriere

1999-2006: Århus GF
2006-2007: BM Altea
2007-2009: CBM Torrevieja
2009-2011: TuS Nettelstedt-Lübbecke
2011-2017: Århus Håndbold
2017-: Randers HH 
30 landskampe for Danmark.