Østjysk byrådsmedlem tiltalt for at dele personfølsomme oplysninger

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod Bjarne Overmark, advokat og byrådsmedlem for Beboerlisten i Randers Kommune, for at have spredt personfølsomme oplysninger. Det skriver Kommunen.dk på baggrund af en aktindsigt hos Østjyllands Politi.

Tiltalen har forbindelse til sagen om daginstitutionen Stjernehuset i Randers, hvor en mandlig pædagogmedhjælper var mistænkt for overgreb. Han blev afhørt og sigtet, men i juni 2019 besluttede Statsadvokaten at opgive sigtelsen mod pædagogmedhjælperen. 

Kritisk over for praksis

I samme skynding kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle, at kommunens børne- og familieudvalget i april havde en beredskabsplan for, hvordan forvaltningen præcist skal agere i sager med mistanke om overgreb på børn, men planen blev ikke fulgt, mente Bjarne Overmark, der i et interview sagde:

- Det kan være, at den her sag giver anledning til, at den her plan i Randers skal revurderes kraftigt, sagde han dengang.

Tiltale: Sendte oplysninger til 16 modtagere

Ifølge Kommunen.dk's oplysninger er Bjarne Overmark tiltalt for i forbindelse med sagen at have sendt en mail til en kreds af modtagere. I mailen var oplysninger på en familie, hvis barn var en del af sagen om de mulige overgreb.

Listen over modtagere talte 16 modtagere, herunder fem medier i Randers og Aarhus, fremgår det af Kommunen.dk's beskrivelser af anklageskriftet.

Bjarne Overmark oplyser i en mail til TV2 ØSTJYLLAND, at han ikke har nogen kommentar til sagen, før den har været for retten.