Nyt samarbejde skal få flere til at vælge håndværkerfag

Håndværksfagene er ikke i høj kurs, når de unge skal vælge en uddannelse. Nu er der afsat 20 millioner kroner til nyt samarbejde

01:52

Der er stadig massiv mangel på unge, der vil tage en erhvervsuddannelse, men nu skal en ny kampagne til 20 millioner kroner trække flere unge ind på erhvervsskolerne.

Mureruddannelsen på Tradium i Randers er et af de steder, som har svært ved at tiltrække nye elever.

- Nogle gange kan det være meget svært. Nu står vi her i murerafdelingen, og op til sommerferien havde vi faktisk nul elever, som havde lyst til at starte på en mureruddannelse, siger Bent Oppelstrup, uddannelseschef Tradium i Randers.

Læs også Tradium satser på skæg og skarpe knive i ny barbershop

Men med hårdt arbejde lykkedes det alligevel at få oprettet et hold med 16 elever.

Nu skal et nyt samarbejde mellem Region Midtjylland, Erhvervsstyrelsen og EUs Socialfond sikre, at langt flere ung e får lyst til at en erhvervsuddannelse. Det nye samarbejde skal blandt andet hjælpe Tradium med at gøre folkeskoleelever mere opmærksomme på håndværkeruddannelserne. 

Læs også Randers-mekaniker vinder lærlinge-pris

- Et eksempel kunne være mere information eller besøg ude i folkeskolerne eller det kunne være at klæde folkeskolelærerne bedre på i forhold til at vide, hvad de her erhvervsuddannelser består af, siger Bent Oppelstrup.

Det er håbet, at der i løbet af de næste otte år bliver uddannet 6.000 flere elever på en erhvervsuddannelse i Region Midtjylland.

Du kan se mere om den nye kampagne og møde murerlærlingen Emil Bergmann Knudsen fra Randers i videoen øverst på siden.