Nyt naturcenter i Randers

Ture på Gudenåen og undervisning i naturen

Foto: Randers Naturcenter

Randers Kommune indvier fredag den 10. februar et nyt naturcenter. Meningen er at give børn og voksne nye muligheder for at opleve og lære om naturen.

Det nye naturcenter ligger med adgang og udsigt til både Gudenå og Vorup Enge og vil give mulighed for sejlture, overnatning under åben himmel og undervisning i eget laboratorium, hvor man kan studere dyrelivet under mikroskop.

Centret har egen havn ved Gudenåen og fem huse er indrettet med laboratorium og lokaler, som kan tilpasses skolebørn i alle aldre fra dagpleje til gymnasium.

- Det giver nogle helt unikke muligheder for naturvejledningen. Med det nye naturcenter tænkes der virkelig ud af boksen til stor fordel for alle generationer, udtaler Helle-Marie Taastrøm, der har 17 års erfaring som naturvejleder.

Indendørs er naturcenteret indrettet med slidstærke møbler, der både kan håndtere biologi i 3.G, og tumlen af børn fra børnehave eller dagplejen. Der er udstoppede dyr, som man kan føle på og digitale skærme til at udforske på, lyder det i pressemeddelelsen.

Naturen som indsatsområde

Randers Naturcenter er et led i kommunens målrettede satsning på naturområdet.

- Lige fra vision til handling har Randers en målsætning om at styrke borgernes forståelse for natur - og samtidig styrke sundheden og trivslen hos vore borgere. Randers Naturcenter vil i den sammenhæng bidrage til at formidle de mange naturperler, som vi har her i Randers og omegn. Og naturcentret vil også bidrage til vores miljøbevidsthed, udtaler borgmester Henning Jensen Nyhuus.

Randers Naturcenter har kostet knapt 19 millioner kroner at opføre. Heraf har Åge V. Jensen Naturfond betalt langt de fleste udgifter. Fonden har støttet projektet med 9 millioner kroner. Herudover har Friluftsrådet bidraget til finansieringen af formidlingsudstyr og inventar, imens Randers Kommune selv har investeret de sidste knapt 10 millioner kroner i projektet.

Indvielse og åbent hus

Randers Naturcenter indvies officielt fredag den 10. februar kl. 11 ved en ceremoni for indbudte gæster. Der er åbent hus for alle øvrige interesserede i skolernes vinterferie.

Man kan læs mere på: naturcenter.randers.dk

Se Naturcentrets egen præsentationsvideo på YouTube: