Nye oplysninger om mystisk sag på plejehjem - mistænkelige indlæggelser og dødsfald

Flere byrådsmedlemmer bekræfter over for TV2 ØSTJYLLAND at have modtaget en orientering om sagen.

Mistænkelige indlæggelser og et dødsfald er angiveligt omdrejningspunktet i en politiefterforskning, som handler om Plejecenter Tirsdalen i Randers Kommune.

Det viser en orientering fra kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt til byrådet i Randers Kommune, som blev givet den 15. marts, skriver JP Randers.

TV2 ØSTJYLLAND har talt med tre byrådsmedlemmer, som bekræfter at have modtaget orienteringen det pågældende tidspunkt, og at ordlyden, som avisen gengiver, er korrekt.

quote Vi efterforsker en sag på det pågældende plejehjem, og den 14. marts anholdt vi en person, der efterfølgende blev varetægtsfængslet.

Østjyllands Politi

I kommunaldirektørens orientering står der ifølge JP Randers blandt andet:

Til jeres orientering har der inden for de sidste par uger været en række mistænkelige genindlæggelser og et dødsfald på Plejecenter Tirsdalen.

Onsdag kunne TV2 ØSTJYLLAND afsløre, at Østjyllands Politi efterforsker en sag på det pågældende plejehjem, og at der den 14. marts - altså dagen før orienteringen til byrådet - blev anholdt én person, som efterfølgende blev varetægtsfængslet.

- Vi efterforsker en sag på det pågældende plejehjem, og den 14. marts anholdt vi en person, der efterfølgende blev varetægtsfængslet, oplyste Østjyllands Politis presseafdeling onsdag til TV2 ØSTJYLLAND.

Den fængslede person har i mellemtiden fået forlænget sin varetægtsfængsling og er altså fortsat frihedsberøvet i sagen.

Derudover er oplysningerne sparsomme.

- Der er nedlagt navneforbud, og grundlovsforhøret blev holdt bag dobbeltlukkede døre, og vi kan derfor ikke oplyse sigtelsen eller yderligere detaljer, lyder det fra politiet.

En medarbejder er anmeldt

I orienteringen fra kommunaldirektøren til byrådsmedlemmerne i Randers Kommune, som JP Randers omtaler, fremgår det, at det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har anmeldt sagen. Og at det er en medarbejder, der er anmeldt.

TV2 ØSTJYLLAND har i dag talt med den lokale leder på Plejecenter Tirsdalen, Susanne Tvede, der oplyser, at hun for nuværende ikke har noget at sige.

quote Vi kan godt forstå, at det kan give utryghed, og er selvfølgelig i tæt dialog med pårørende og medarbejdere.

Thomas Krarup, direktør, Sundhed, Kultur og Omsorg, Randers Kommune

Hun henviser i stedet til Thomas Krarup, der er Randers Kommunes direktør på området.

Han bekræfter, at der undersøges en sag på plejecentret, og kommunen bistår politiet i efterforskningen.

- Af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke sige mere. Vi kan godt forstå, at det kan give utryghed, og er selvfølgelig i tæt dialog med pårørende og medarbejdere, oplyser Thomas Krarup til TV2 ØSTJYLLAND.

Fuld tiltro til politiet

Også en af lokalpolitikerne i kommunens omsorgsudvalg kan bekræfte sagen.

Han fortæller, at politikerne løbende er blevet orienteret.

- Og jeg har fuld tiltro til politiet, der styrer efterforskningen. Jeg er tryg ved deres arbejde, siger næstformanden i udvalget, Lars Axel Nielsen, Nye Borgerlige, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Beboere og pårørende kan også være helt trygge ved plejecentret. Det kan jeg godt garantere, fortsætter han. 

Lars Axel Nielsen maner til besindighed og vil gerne berolige pårørende og beboere på Plejecenter Tirsdalen.
Lars Axel Nielsen maner til besindighed og vil gerne berolige pårørende og beboere på Plejecenter Tirsdalen. Foto: Randers Kommune

TV2 ØSTJYLLAND ville gerne have spurgt politiet, hvad personen er sigtet for, og om den sigtede var ansat på plejecentret, da anholdelsen fandt sted.

Ingen af delene vil politiet kommentere.

Har du oplysninger i sagen, kan TV2 ØSTJYLLANDs lokalreporter i Randers Kommune, Mads Otte, kontaktes på tlf. 27 42 13 34 eller på mail til maot@tv2oj.dk.