- Nye broer vil lette trafikken

Stort bro-projekt under opsejling i Randers

Randers skal have to nye broer. Sådan lyder drømmen i den trafikbelastede by, og kommunen har nu fået udarbejdet et prospekt med tre nye broer. To af dem skulle gerne blive til virkelighed.

Og det haster med at komme i gang, for trafikbelastningen på byens eneste bro over Gudenåen, Randersbro, bliver år for år værre.

- Det vil lette det hele for al trafik ind gennem byen, især hvis man også kunne tage det tunge trafik væk. Det er mange gange det, der ødelægger det hele dernede, siger Henrik Sørensen, der er taxavognmand i Randers.

Se: Randers kan få to nye broer

Randers Kommune fået udarbejdet en forundersøgelse, der peger på to mulige scenarier som mulige bud. Fælles for dem begge er, at de indebærer opførelsen af to nye broer midt i byen.

Broerne skal erstatte den nuværende hovedfærdselsåre gennem byen, Randersbro, hvor der hver dag passerer 43.000 køretøjer.

Randers Kommune har lavet et infocenter på Østervold, og ved tre kommende dialogmøder kan randrusianerne komme med deres input.

- Den her proces skal være en, som vi alle sammen tager ejerskab for, og derfor skal den diskuteres grundigt. Jeg håber, at byrådet kan træffe en beslutning i slutningen af det her år eller i starten af næste år, så vi kan komme i gang, siger Claus Omann Jensen (V), der er borgmester i Randers Kommune.

Det er uvist, hvornår det samlede projekt vil stå færdigt, og hvor meget det i givet fald kommer til at koste.

I tv-indslaget kan du se mere om sagen og de mulige placeringer af de nye broer.

IMG_2005

playSilas og Aske skulle konfirmeres om fire måneder - nu er festdagen udskudt

IMG_3118

playSkrædder bad om hjælp - nu deler tusindvis hans besked

IMG_1615

Over 7000 har skrevet under på Rikke og Kathrines forslag

Michael Aastrup Jensen

Aastrup beklager: Jeg skulle ikke være taget til Dubai

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

20210123111454_IMG_5241

Politi udelukker ikke drab ved dødsfald i Aarhus Vest