Ny YouTube-festival kommer til Østjylland: Mød stjernerne

Fredag slår Arena Randers dørene op for Jyllands første YouTube- og Gamingfestival. Ved festivalen deltager 30 YouTube-stjerner fra hele landet

Randers er hjem for flere af Danmarks største YouTube-stjerner. Her ses årets Youtuber Alexander Husum fra Romalt (venstre) og Alexander Vraa fra Helsted (højre) Foto: Privatfoto

Er man vild med gaming, fan af stjernerne på YouTube eller begge dele, så er der god grund til at tage venner eller familie i hånden og drage mod Arena Randers i weekenden. 

Gamingkulturen bliver nemlig fejret fredag, lørdag og søndag i Arena Randers, når Danmarks Største YouTube- og Social Gaming-festival, #GGfestival, for første gang bliver afholdt vest for Storebælt. 

Læs også Alexander fra Randers følges af 242.000 og er årets youtuber

Udover at Arena Randers passer godt til arrangementet, når det gælder den store mængde gulvplads, så er der også en anden helt særlig grund til, at valget er faldet på den kronjyske by. 

- Randers er YouTube-verdenens svar på Hollywood. Der er rigtig mange af stjernerne, der kommer fra Randers, så det var logisk at lægge arrangementet i deres by, siger Martin Wiinholt, der er administrerende direktør i Gonzo Media, som afholder begivenheden, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Årets YouTuber Alexander Husum er fra Romalt ved Randers, mens en anden YouTube-stjerne Alexander Vraa er fra Helsted i det nordlige Randers.

Lejrskole for gamere

Martin Wiinholt kalder festivalen for en slags lejrskole for gaming- og YouTube interesserede.

Randers er YouTube-verdenens svar på Hollywood. Der er rigtig mange af stjernerne, der kommer fra Randers, så det var logisk at lægge arrangementet i deres by.

Martin Wiinholt, Gonzo Media

- Deltagerne kan se frem til tre dage og to nætters nonstop sjov og ballede, siger han.

Man kan blandt andet opleve et otte timers sceneshow, hvor forskellige YouTube-stjerner optræder, og der vil blive afholdt flere gaming-turneringer. Dog ikke med samme seriøsitet som til de officielle eSport-turneringer.

- Det er ren hygge, og det, man vinder, er måske en ramme Mountain Dew, siger Martin Wiinholt.

Fællesskabet er vigtigt

Festivallen er fem gange blevet afholdt på Sjælland, og Gonzo Medias erfaring er, at det særligt er fællesskabet ved arrangementet, som de unge jubler over.

Og det håber de også, vil være tilfældet i Randers.

Læs også Derfor hitter youtuberne: Sofie og Anders giver svaret

- Det skal være et sted, hvor folk, der til daglig holder af YouTube og gaming, kan møde ligesindede, siger Martin Wiinholt. 

Der er plads til 600 børn, der kommer til at få hver deres LAN-plads, men alle dem, der ikke får billetter kan følge med hjemmefra via en livestream, som blandt andet kan findes på Facebook og YouTube. 

Til #GGfestival i både februar og juli så mere end 90.000 seere med hjemmefra, og denne gang forventer GonzoMedia, at 100.000 ser med.