Ny toårig genvej til studenterhuen ser dagens lys i Randers

Tradium i Randers kan nu som den anden uddannelsesinstitution i Danmark tilbyde en helt ny toårig handelsgymnasie-uddannelse

Tradium Handelsgymnasiet i Randers er netop blevet godkendt af Undervisningsministeriet til at udbyde en helt ny toårig handelsgymnasie-uddannelse under navnet HHX FastTrack.

På den nye gymnasieuddannelse får eleverne deres studenterhue på to år frem for de traditionelle tre år. Samtidig byder uddannelsen på erhvervsbesøg i udlandet og et tæt samarbejde med erhvervslivet her hjemme. 

- Uddannelsen er målrettet dygtige og motiverede talentelever, der har potentialet til at gennemføre på kortere tid. Eleverne opnår de samme faglige niveauer og det samme eksamensbevis som på en treårig HHX, siger Dorte Wettergreen Mulvad, rektor på Tradium Handelsgymnasiet i Randers.

Eleverne får en studentereksamen med et merkantilt, samfundsøkonomisk og matematisk fokus med studieretningsfagene virksomhedsøkonomi og matematik på A-niveau.
Eleverne får en studentereksamen med et merkantilt, samfundsøkonomisk og matematisk fokus med studieretningsfagene virksomhedsøkonomi og matematik på A-niveau. Foto: Michelle Linde

Matematiske studenter med talent

Tietgenskolen i Odense har hidtil været alene om at udbyde et toårigt ”fast-track” til en studentereksamen. Men nu kan unge i Østjylland altså også komme hurtigere i gennem gymnasiet. Eleverne kommer til at gå i klasse med andre fasttrackere med samme ambitionsniveau.

quote Ligesom vi gør noget for elever med særlige behov, vil vi også gøre noget for de talentelever, der er så dygtige, at de nærmest sidder og er hjælpelærere i folkeskolen.

Dorte Wettergreen Mulvad, rektor på Tradium Handelsgymnasiet i Randers

Eleverne får en studentereksamen med et merkantilt, samfundsøkonomisk og matematisk fokus med studieretningsfagene virksomhedsøkonomi og matematik på A-niveau.

Ifølge rektor på Tradium Handelsgymnasiet i Randers, Dorte Wettergreen Mulvad, skal uddannelsen være med til at løfte de elever, der i forvejen har talent for faget.

- Ligesom vi gør noget for elever med særlige behov, vil vi også gøre noget for de talentelever, der er så dygtige, at de nærmest sidder og er hjælpelærere i folkeskolen, siger Dorte Wettergreen Mulvad.

Tæt samarbejde med erhvervslivet

På FastTrack indgår et tæt samarbejde med erhvervslivet. Eleverne bliver en del af et talentprogram, hvor de skal løse konkrete og aktuelle opgaver med rådgivning, sparring og bedømmelse fra både virksomheder og universiteter. De kommer også på studierejse med en dansk eksportvirksomhed som omdrejningspunkt.

En plads på HHX FastTrack uddannelsen i Randers søges på Optagelse.dk ligesom alle andre ungdomsuddannelser. Derudover skal man sende en motiveret ansøgning og til samtale på skolen.

- De faglige resultater skal være i orden, og de skal være motiveret. For de kommer til at skulle arbejde noget mere, end eleverne på en tre-årig gymnasieuddannelse, siger Dorte Wettergreen Mulvad.

Rektor på Tradium Randers, Dorte Wettergreen Mulvad, glæder sig over nu at kunne udbyde en toårig HHX-uddannelse. 
Rektor på Tradium Randers, Dorte Wettergreen Mulvad, glæder sig over nu at kunne udbyde en toårig HHX-uddannelse.  Foto: Tradium Randers

Tradium Handelsgymnasiet opretter maksimalt to FastTrack klasser. Når huen er i hus, har eleverne adgang til videregående uddannelser på lige fod med de øvrige gymnasiale uddannelser. Uddannelsen giver direkte adgang til mere end 210 videregående uddannelser.

90414802_2842243999193987_995621003155472384_n

Marie-Louise holder midnatsåbent: - Nu bliver jeg herre i eget hus igen

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Martin Damgaard

play Naboer vil hive politikere ud i virkeligheden: De skal vide, hvad de stemmer om

IMG_4408

Vinder MGP med sang om søster med handikap: - Jeg gad godt skrive en sang om de særlige

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Ny vaccine kan blive godkendt i EU i starten af marts