Ny placering til busterminal skal findes: - Det bliver mega svært

Den tidligere borgmester i Randers forventer, at det bliver en stor udfordring at finde et nyt sted til busserne i byen

Randers Busterminal skal efter alt at dømme flyttes for at gøre plads til projektet 'Byen til vandet'. Men hvor busserne så skal holde er usikkert. Det skal politikerne i det nye udviklingsudvalg i næste uge diskutere.

quote Det bliver mega svært, og jeg tror ikke nogen af os, står klar med en færdig løsning.

Claus Omann Jensen (V)

Forvaltningen er kommet frem til tre scenarier og mulige nye placeringer, men mange flere kan være i spil, lyder det fra den tidligere borgmester.

- Det bliver mega svært, og jeg tror ikke nogen af os, står klar med en færdig løsning. Meget taler for, at vi deler busserne op, så regionalbusserne holder et sted og bybusserne et andet. Men det giver udfordringer, siger den tidligere borgmester og nu formand for udviklingsudvalget, Claus Omann Jensen (V), til TV2 ØSTJYLLAND.

De tre scenarier, der fremlægges på det kommende møde, indebærer alle, at regionalbusserne holder på et grønt område i Toldbodgade.

Bybusserne skal så enten holde på Jens Otto Krags Plads, på Østervold eller blive i Dytmærsken.

Jens Otto Krags Plads kan blive hjemsted for bybusserne i Randers. 
Jens Otto Krags Plads kan blive hjemsted for bybusserne i Randers. 
Også Østervold er i spil. Her har bybusserne for år tilbage haft holdeplads. 
Også Østervold er i spil. Her har bybusserne for år tilbage haft holdeplads.  Foto: Google Street View

- Når vi deler dem op, så giver det bare problemer for de passagerer, der plejer at skifte fra regional- til bybusser og omvendt. I forvejen er folk udfordret af, at togstationen ligger 7-800 m fra busterminalen, siger Claus Omann Jensen.

Derfor kunne han også godt forestille sig, at Gasværksgrunden tættere på den nuværende togstation er en mulighed, og så skal der givetvis også kigges på selve bustransporten.

- I dag er der et stort tryk på busterminalen, da mange af busserne mødes her på det samme tidspunkt. Det er også en ting, vi skal diskutere, lyder det fra formanden.

Det ventes, at der blive afsat 400.000 kr. til nærmere undersøgelser af de valgte scenarier for flytningen.

På et tidspunkt vil mulighederne også blive sendt i høring, så borgere og andre interessenter kan høres.

På grunden, hvor busterminalen i dag er, skal der være et nyt byområde med mulighed for butikker, boliger og grønne områder. Det besluttede Randers Byråd i november.