Ny konstituering i Randers

Venstre og Dansk Folkeparti gennemfører planerne om ny konstitueringsaftale

Venstre og Dansk Folkeparti holder fast i planerne om at gennemføre en omkonstituering.

- De øvrige partier har ikke ønsket at være med. Men sammen med DF kan vi tælle til 16, så vi fører den her omkonstituering igennem, siger byrådsmedlem Anders Buhl-Christensen (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: V genoptager tidligere planer

Venstre og DF var tidligere på året sammen med Socialdemokratiet ved at indgå en ny konstitueringsaftale, der skulle fjerne mindretalspartierne fra vigtige udvalgsposter i Randers.

Tre formænd skiftes ud

Socialdemokratiet skiftede mening, og nu gennemfører Venstre og DF selv planerne.

Med aftalen mister Bjarne Overmark Beboerlisten posten som formand for udvalget for børn og skole.

Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten skal ikke længere være formand for socialudvalget, mens de konservatives Daniel Madié mister posten som formand for erhvervs- og landdistriktsudvalget.

- Det får meget stor betydning, og det er et kæmpe og alvorligt skridt, vi tager. Men vi har mistet tilliden til nogle af de mennesker, der sidder på udvalgsposterne, siger Anders Buhl-Christensen.

Vil fortsætte samarbejde

Med den nye aftale vil Venstre og Dansk Folkeparti genskabe tilliden mellem byrådet, udvalgene, udvalgsformænd og forvaltningen for at sikre grundlaget for vækst og udvikling i Randers Kommune.

Se: S: Nej til omkonstituering

- Socialdemokratiet og De Radikale beholder deres udvalgs- og formandsposter. Det er en fremrakt hånd. Vi siger tak for det gode samarbejde indtil nu, og så har vi et ønske om at fortsætte det brede samarbejde, siger Anders Buhl-Christensen.

Efter byrådsmødet 22. juni vil en liste med navnene på de nye udvalgsmedlemmer være klar.