Uenighed om nyt højhus: - Det vil blive for stort et overgreb

En foreslået ændring af lokalplanen skal tillade en ny og stor etageejendom i Tøjhushavekvarteret i Randers. Men det kommer ikke til at ske uden kamp fra de lokale og nærmeste naboer.

En 21 meter høj etageejendom skal efter planen opføres i Tøjhushavekvarteret i Randers, og det er ikke alle, der er lige begejstrede for det.

Bygningen skal nemlig placeres klos op ad Maryann Allingham og Karin Jensens hus og have. 

- Vi tror ikke, vi kan være her. Det vil blive for stort et overgreb, og det er alt for tæt på, siger Maryann Allingham til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Vi vil ligge i skygge, vi elsker jo vores have, siger Karin Jensen og fortsætter:

- Vi er klar til at flytte herfra.

De to kvinders hus bliver nærmeste nabo til den nye etageejendom og indkigs- og skyggegener er blot to af punkterne på en lang liste af bekymringer for Karin Jensen og Maryann Allingham.

Derfor vil de have kommunen til at kompensere dem for generne ved det nye byggeri. De foreslår også, at man de kan blive eksproprieret, så kommunen overtager ejendommen mod betaling. 

VIDEO: Naboerne til en ny etageejendom er ikke tilfredse med planerne om det nye byggeri. 

Passer ikke ind i området

Naboernes skepsis overfor det nye byggeri bakkes op af Birger Christensen, der er formand for Tøjhushavekvarterets Venner. 

- Den passer efter vores mening slet ikke ind i området, siger han og fortsætter: 

- Vi er ikke imod, at der bliver bebygget dernede. Vi er bare meget kede af volumen på byggeriget, højden, bredde og tætheden.

Solen forsvinder fra Maryann Allingham og Karin Jensens hus og have, hvis bygning opføres.
Solen forsvinder fra Maryann Allingham og Karin Jensens hus og have, hvis bygning opføres.

Politisk uenighed

Formand for udviklingsudvalget i Randers Kommune kan godt følge beboernes indvendinger mod projektet, men mener, at det er en afvejning af flere hensyn. 

- Det er klart, at hvis det her projekt går igennem, så er det for de nærmeste naboer en større gene, end det de er vant til i dag, siger Christian Brøns (V), formand for udviklingsudvalget til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Det er der, vi skal opveje de gener, der er for naboerne kontra de muligheder, det samlet set giver for byen, at man får et nyt projekt, hvor man kommer af med en gammel bygning, og vi kan få nogle nye tilflyttere til vores kommune, siger han. 

Visualisering af det nye byggeri.
Visualisering af det nye byggeri.

Den nye etageejendom var også på programmet på et borgermøde onsdag aften, og her udtrykte blandt andet Enhedslisten utilfredshed med projektet. 

- Det er en meget stor, bastant bygning i forhold til nogle af de andre bygninger i kvarteret. Så derfor kommer det til gene for de beboere, der bor dernede. De nærmeste naboer kan risikere at få sat en 21 meter høj væg lige ude foran deres hæk, siger Frida Valbjørn Christensen (Ø), der er byrådsmedlem i Randers.

Men byggeriet vil jo være en del af udviklingen i Randers. Hvorfor er du imod det? 

- Jeg er ikke som sådan udviklingen i Randers, men lige nu bygger vi boliger uden, at der sker en større stigning i vores tilflytningstal, så der er jo andre steder, der vil blive affolket, hvis man bare bliver ved, uden at have en plan for, hvad der ellers skal ske, siger Frida Valbjørn Christensen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Politikerne kunne ikke svare på, hvorvidt det er en realistisk mulighed at ekspropriere Maryann Allingham og Karin Jensens hus, men hos Konservative, er det ikke umiddelbart på tegnebrættet. 

- Principielt går jeg ikke ind for, at hver gang der bliver bygget noget, skal kommunen overtage det ene eller andet.

Visualisering af det nye byggeri.
Visualisering af det nye byggeri.
Anholdt. Politi

Tyveri udviklede sig: 25-årig skubbede Netto-ansat

vold Horsens Nørretorv

Ung mand klinisk død efter tæsk: Nu er den fjerde mistænkte anholdt

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Tanja Lauenborg

Vil tilbage i politik

Bøgen er sprunget ud, men varmen lader vente på sig.

Foråret lader venter på sig: Det kølige vejr fortsætter

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

Dagens mest læste