Nu mangler kun pengene

Planerne for Julemandens Kongsgård er færdige

I Randers er den professionelle julemand Jan Lund nu så langt fremme med planerne for en kongsgård, at spaden kunne stikkes i jorden, hvis det ikke lige var for én afgørende ting: Pengene.

Jan Lund ønsker at bygge en ny lokal attraktion lige ved siden af Graceland Randers i den sydlige del af byen. Stedet skal hedde Julemandens Kongsgård og indeholde alt, hvad der hører julen til.

I løbet af den seneste tid har Jan Lund udarbejdet det materiale, der beskriver projektet. Bogen er nu sendt ud til en række investorer, der muligvis har lyst til at skyde penge i kongsgården.

- Nu er det op til investorerne at vurdere materialet, og om de tror på projektet. Lige nu holder jeg vejret, så jeg er helt gasblå i hovedet. Det bliver jeg ved med, indtil jeg får en tilbagemelding fra investorerne, siger Jan Lund til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Jan Lund er selve projektet mere end 80 procent færdigt. Randers Kommune har lovet at stille en grund til 3 mio. kr. til rådighed, og der er blevet lavet en plan sammen med en advokat, en revisor og kommunens turistchef.

For at kunne realisere projektet skal han have tilsagn om 35 millioner kroner. De 11 millioner håber han at kunne hente hjem via fonde og private investorer.

Se: Julemanden flytter til Randers

- Det skal være nogle investorer, der kan se det sjove og unikke i det her. Nogle siger, at det bliver svært, mens andre siger, at det er fantastisk. Det er lidt mixede signaler, forklarer Jan Lund.

Den kronjyske julemand understreger, at andre lokale attraktioner som Randers Regnskov, Graceland Randers og Djurs Sommerland er startet på bar bund som en idé. Hver især har de udviklet sig til populære udflugtsmål.

- Jeg har talt med direktøren for Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen, som må siges at være lidt at en kapacitet. Da han havde set planerne, spurgte han: Hvorfor er det ikke blevet bygget før nu?, siger Jan Lund.

Idéen er, at kongsgården skal være en attraktion, der kan tiltrække turister fra hele landet hele året rundt. her vil de besøgende blandt andet kunne opleve et julemandsmuseum, en pakkemaskine, spise på nissegrødscafé og sende post på postkontoret.

Her kan du se en video om julemandens kongsgård, som forventes at åbne i julen 2016: