Nu kan Karina endelig komme ud i naturen: - Hold kæft mand! Er jeg er gået glip af det her?

Det kan være svært at komme ud i naturen, hvis man er afhængig af en kørestol. Derfor er der i dag glæde i Randers, hvor et helt nyt, handicapvenligt stisystem åbnede for offentligheden.

01:51

VIDEO: Med en ny forbedret sti ved Gudenåen i Randers, kan Karina Hjorth nu endelig opleve naturen fra tæt hold. Se indslaget her.

Det er ikke særlig tit, at Karina Hjorth bevæger sig ud i naturen. Hun sidder i kørestol og derfor, er det sjældent, hun kan komme frem blandt krat, træer og bumlede stisystemer i naturen.

Læs også Sejr for Jacob: Står nu med eksamensbevis og job

Det er der nu blevet lavet om på langs Gudenåen i Randers.

Her er der for 7 millioner kroner blevet gjort en indsat for, at især handicappede og svagt gående nu lidt nemmere kan komme ud og nyde naturen.

Det er fandeme lækkert!

Karina Hjorth, Randers

De eksisterende stier har fået et ansigtsløft, som i dag åbnede for offentligheden. Der er etableret helt nye træstier, ramper og opholdspladser. Alt sammen for at sikre bedre adgangsforhold:

Læs også Ny bro over Gudenåen til debat: - Den får vi intet ud af

- Det er fandeme lækkert! Det sker rigtig tit, at man slet ikke ser, at der er tænkt over noget som helst. Her har de tænkt sig om og forsøgt at gøre det tilgængeligt, siger Karina Hjorth til TV2 ØSTJYLLAND.

De eksisterende stier i området omkring Randers Naturcenter har fået et ansigtsløft. Der er etableret helt nye træstier, ramper og opholdspladser. 

Høj motivation for at komme ud i naturen

Det er naturvejleder Lars Maagard, der har fået ideen til at gøre området omkring Randers Naturcenter ved Gudenåen bedre tilgængeligt.

Læs også Nu åbnes der for rejser til langt flere lande: Men løbet er kørt, mener lufthavnsdirektør

- Ideen er, at man skal kunne komme fra Randers Naturcenter og ud at opleve naturen hurtigt og ubesværet, og at man bliver lidt mere motiveret til at komme ud, siger Lars Maagard, naturvejleder hos Randers Kommune til TV2 ØSTJYLLAND.

Hold kæft mand! Er det det her, jeg er gået glip af?

Karina Hjorth, Randers

Tidligere har Karina Hjorth blot accepteret at naturen ikke var for hende på grund af besværlighederne ved at komme rundt i kørestol. Men nu er motivationen til at komme ud i naturen langt højere:

- I og med at jeg aldrig rigtig har været vant til, at det har været nemt, så har jeg ligesom accepteret, at det kan jeg bare ikke. Så derfor har jeg ikke på den måde savnet det.

Læs også Kæmpe gave til lokal idrætsforening: - For godt til at være sandt

- Men når man så begynder at kunne få muligheden, så kan jeg godt tænke: Hold kæft mand! Er det det her, jeg er gået glip af? Nu forstår jeg, hvad det er folk mener, når de siger, at det for eksempel er beroligende at sidde og kigge på vandet, siger Karina Hjorth.

Projektet er finansieret af Aage V. Jensens naturfond.

01:10

VIDEO: 1000 husstande i Randers skal have foretaget en grundig gennemgang af deres kloakering. Det sker efter Vandmiljø Randers har fundet knapt så lækre ting i udløbene til Gudenåen. Se indslaget fra den 26. maj her. 

Luk video