Nu kan alle komme gratis på nettet i centrum af østjysk by

Netværket, der nu er kommet til Randers, vil også være at finde i både Kroatien og Italien.

Der er ikke noget mere irriterende end dårligt mobilnet. Men for borgere og turister i Randers kan det nu undgås flere steder.

I udvalgte områder af byen er der nemlig mulighed for at koble sig på det trådløse netværk WIFI4EU, som en del af et større EU-projekt.

Netværket, der skulle være både sikkert og hurtigt, kan tilgås, hvis man opholder sig nær Jens Otto Kraghs Plads eller en del af Østervold og over til Det Gamle Rådhus.

Samme netværk er i næsten 30.000 europæiske byer. Og tager man på tur til Italien, Frankrig, Spanien, Island eller et andet sted i Europa, vil man opleve, at telefonen også her kobler sig på nettet i udvalgte byer.

Det glæder Randers' borgmester, Torben Hansen (S), at byen er med i projektet.

- Det skaber en forbindelse mellem områderne i Europa, at man kan koble sig på det samme WIFI4EU-netværk uanset om man befinder sig i Italien, Kroatien eller Danmark. På den måde er netværket også med til at binde Europa sammen digitalt, siger han i en pressemeddelelse.

Samme netværk flere steder

Kravet til netværket er, at der skal kunne være 50 brugere på, og at det kører med en hastighed på 30 megabit som minimum.

Sådan kommer du på

Projektet vil i alt blive udrullet i omkring 40 danske kommuner. Herunder også Nord- og Syddjurs kommuner.

I alle områder, hvor WIFI4EU er etableret, vil der være skilte som viser, at netværket er tilgængeligt.

Samme netværk flere steder

Randers Kommune har modtaget lidt over 110.000 danske kroner i støtte fra EU til etableringen af netværket, og kommunen har derudover selv bidraget med 168.000.

Projektet er sat i verden for at fremme adgangen til gratis Wi-Fi-forbindelse på offentlige steder rundt om i Europa. Det er samtidig et led i EU's strategi om at gøre Europa til det mest forbundne kontinent inden år 2030.

Det kommer til at køre i tre år, og herefter vil man evaluere, om det skal fortsætte.