Nu indledes omfattende pædofilisag i Retten i Randers

I dag, tirsdag, indledes en grov sag om pædofili, hvor en 48-årig mand er tiltalt

En 48-årig mand fra Randers skal i dag, tirsdag, møde i retten, hvor han er tiltalt i en grov pædofilisag, der breder sig udover landets grænser.

Manden er tiltalt for at have medvirket til, at mindst 23 personer fra hele verden har begået overgreb mod børn og optaget billeder og video af det, som efterfølgende er blevet delt på internettet.

Efterforskningen blev indledt i sommeren 2014 på baggrund af en henvendelse fra EUROPOL, der i længere tid havde overvåget et pædofilt netværk. Ifølge Østjyllands Politi har manden haft en afgørende rolle i det internationale netværk.

Politi: 48-årig har haft afgørende rolle i netværk af pædofile

Den 48-årige blev anholdt i juni 2014, hvor politiet ransagede hans hjem og beslaglagde blandt andet computere, harddiske, servere og kameraer.

Anklageskriftet er på i alt 11 sider, og manden er tiltalt i 12 forhold. Udover sagerne om medvirken til seksuelle overgreb og besiddelse og udbredelse af børneporno, omhandler sagen også "andet seksuelt forhold end samleje med børn under 12 år", hvor den 48 årige er tiltalt for selv at have begået overgreb og blufærdighedskrænkelse mod i alt fire børn i alderen 2-8 år.

Pædofilisag: Sikkerheden i top ved retten

Han er også tiltalt for "forsøg på menneskehandel" ved, i 2010, at have rejst til Rumænien og forsøgt at købe eller på anden måde skaffe et barn, som skulle bringes til Sverige.

Manden har nægtet de fleste af de sigtelser, som han er blevet stillet overfor, fordi han ikke mener, han har haft så stor en rolle, som politiet antager.

Der er afsat 15 retsdage til sagen, og der forventes at blive afsagt dom i midten af december, hvor anklagemyndigheden går efter en forvaringsdom.

Sagen indledes i dag, tirsdag, klokken 10 ved Retten i Randers.

Dagen igennem følger TV 2 | ØSTJYLLAND sagen.

20210416-100912-L-1920x1280we

Dronningen får digital hyldest på sin 81-års fødselsdag

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Mand idømt fængsel - narrede kvinde til sex

Vaccine

Over 100.000 er færdigvaccineret i Midtjylland

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

Dagens mest læste