Nu igen: Falsk nabo holdt 92-årig hen under smykketyveri

For to uger siden blev en ældre mand snydt i sit eget hjem i Randers, og i går gik det ud over en 92-kvinde i byen.

Det lød ellers så venligt og imødekommende, da en yngre kvinde tirsdag omkring klokken 12.30 bankede på hos en 92-årig dame i Randers.

Den yngre kvinde præsenterede sig som værende den ældre kvindes kommende nabo, og hun ville lige hilse på.

Det fik den 92-årige til at byde den nye nabo indenfor. De satte sig i køkkenet, og den yngre kvinde tog noget chokolade frem fra tasken, som hun bød den 92-årige.

Efter en stund ved bordet rejste den yngre kvinde sig og meddelte, at nu var det tid til at komme hjem, fremgår det af Østjyllands Politis døgnrapport.

Efterfølgende opdagede den 92-årige, at hun var blevet bestjålet. Flere skuffer stod åbne, og flere hylder var rodet igennem i soveværelset og i stuen, og der manglede kontanter og smykker.

Ikke første tilfælde af nabosnyd

Over for politiet har den 92-årige forklaret, at hun er helt sikker på, at den yngre kvinde konstant var sammen med hende, hvorfor der må have været en tredje person inde i huset.

Det er anden gang på kort tid, at en ældre borger bliver udsat for et tricktyveri, hvor en ukendt person banker på døren og udgiver sig for at have en nabolignende relation.

Senest gik det den 14. juli ud over en 96-årig mand i Randers. Her bankede en kvinde på anslået 45-50 år på og præsenterede sig som nytilflytter.

Med sig havde hun noget kage, som hun påstod stammede fra en indflytterfest, og med kagen lykkedes det hende at opholde den 96-årige i hans køkken.

Senere samme dag, da kvinden igen havde forladt lejligheden, opdagede manden, at der var rodet rundt i hans soveværelse, og at en sikkerhedsboks var blevet fjernet.

En kvinde i alderen 40-50 år, udenlandsk af udseende og med mørkt hår, blev efterfølgende efterlyst af Østjyllands Politi.

Politikredsen ved endnu ikke, om der er en sammenhæng mellem de to sager, lyder det onsdag formiddag.

Efter tricktyveriet i denne uge har Østjyllands Politi udsendt et signalement på kvinden fra besøget hos den 92-årig kvinde. Hun beskrives som:

  • Udenlandsk af udseende
  • 25-30 år gammel
  • 165-175 cm høj
  • Almindelig af kropsbygning
  • Lys i huden
  • Lyst, mellemlangt hår
  • Talte dansk med accent


Har man oplysninger i sagen, kan Østjyllands Politi kontaktes på telefon 1 1 4.