Nu er sløret løftet for stor byudvidelse

Det nye byudvidelsesprojekt Flodbyen ved Randers Havn er Jyllands hidtil største af sin art. Projektet skal skabe plads til erhverv og boliger til op imod 8000 beboere.

I dag præsenterede Torben Hansen (S), borgmester i Randers, på et pressemøde, at AP Ejendomme er valgt som partner til det store byudvidelsesprojekt Flodbyen Randers.

Med partneren på plads, kan projektet begynde.

quote Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at vi med Flodbyen starter en helt ny periode i byens historie

Torben Hansen (S), borgmester i Randers

Flodbyen Randers er et 59 hektar stort område ved Randers Havn, hvor der skal bygges attraktive boliger til 7-8000 mennesker. Det er det hidtil største byudvidelsesprojekt af sin art i Jylland.

Byudvidelsen kommer både til at rumme boliger og virksomheder, og skal også skabe en lettere adgang til Gudenåen.

Store dele af Randers Havn bliver en del af byggeprojektet.
Store dele af Randers Havn bliver en del af byggeprojektet.

Ifølge Torben Hansen er formålet med byudvidelsen at få Gudenåens natur tilbage til byen, få skabt attraktive byområder, og at beskytte byen mod stigende havvand.

- Nu er det ikke længere papirer og planer, men det er virkelighed og vi skal i gang med at ændre Randers fysisk, og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at vi med Flodbyen starter en helt ny periode i byens historie, siger Torben Hansen.

Det er delområderne Østervold, Justesens Plæne og Tronholmen, hvor projektet først igangsættes. Derefter er det Brotoften, Busterminalen og Bolbæksgrunden, der står for tur.

Dytmærsken ved busterminalen er også en del af byudviklingsprojektet.
Dytmærsken ved busterminalen er også en del af byudviklingsprojektet. Foto: C. F. Møller Architects / Randers Kommune

Partner på plads

AP Ejendomme, der er et datterselskab af AP Pension, er blevet glade for at være blevet partner på projektet.

- Vi er meget stolte, men også meget ydmyge over at være blevet valgt som partner, siger Peter Olsson, administrerende direktør for AP Ejendomme.

Selvom AP Ejendomme tidligere har været en del af store byudviklingsprojekter, har det aldrig været af det omfang, som nu. Peter Olsson er dog fortrøstningsfuld, da han mener, de har rigeligt erfaring, kompetencer og netværk fra tidligere at trække på.

- Jeg kan godt love, at det her bliver det bedste byudviklingsprojekt, som vi har været med til at realisere indtil videre i APs historie, siger Peter Olsson.