Nu er 26 solide bænke i Randers fordelt

- Det er endt så godt, som det kunne. Men det er på en lidt sørgelig baggrund, da jeg synes, at de hørte til i Storegade

Hele 26 tunge designerbænke bleve vejet og alligevel fundet for lette til at stå i Storegade i Randers.

I oktober besluttede en flertal i Randers Byråd, at de bænkene som var indkøbt og monteret i Storegade ikke skulle tilbage i gaden. De blev fjernet i forbindelse med Randers Ugen.

Bænkene var tænkt til at forskønne gaden, men caféer og restauranter i gaden syntes, at det så grimt ud, når folk sad og drak på dem.

Det blev besluttet, at bænkene skulle gøre gavn andre steder i Randers Kommune. Der var tale om 13 høje bænke og 13 lave bænke og fem borde til en samlet værdi af mere end en halv million kroner.

I stedet kunne foreninger og andre i Randers så søge om en bænk fra Storegade. Den mulighed har 100 benyttet sig af. Og nu har Landdistriktudvalget fordelt de 26 bænke.

- Vi fik ansøgninger fra Holstebro, Silkeborg og andre steder udenfor kommunen. De fik ingen bænke Vi blev enige om, at kriteriet var, at bænkene skulle ud, hvor de gør en forskel, og hvor de er synlige og tilgængelige, siger Jens Peter Hansen (V), næstformand, Landdistriktsudvalget, Randers Kommune.

26 designerbænke til en værdi af en halv million kroner har stået og samlet regnvand i Randers. Nu bliver de fordelt rundt i landsbyer i hele Randers Kommune.
26 designerbænke til en værdi af en halv million kroner har stået og samlet regnvand i Randers. Nu bliver de fordelt rundt i landsbyer i hele Randers Kommune.

Bænkene bliver fordelt i en lang række landsbyer i Randers Kommune.

- Det er endt så godt, som det kunne. Det er så på en lidt sørgelig baggrund, da jeg synes, at de hørte til i Storegade. Men rundt i landsbyerne er modtagerne begejstrede, siger Jens Peter Hansen.

Og han ser da også en personlig fordel ved, at de fine bænke nu får nye placeringer. 

- Jeg glæder mig til at cykle rundt i kommunen og sidde og nyde min medbragte mad på bænkene, siger Jens Peter Hansen.

VIDEO: Her kan du se hele historien om de omdiskuterede designerbænke, der blev forvist fra Storegade i Randers